Sport

Megérdemelt komáromi röplabdagyőzelem

Komárom | A férfi-röplabdaextraliga alapszakaszának utolsó előtti, tizenhetedik fordulójában a vártnál könnyebben győzte le a komáromi VK Spartak UJS egyetemi csapata a tehetséges fiatalokból álló Myjavát. A Duna-partiak biztos, 3:0-s (25:23, 25:17, 25:19) győzelme következtében a két csapat helyet cserélt a tabellán, így a komáromiak a hatodik, a myjavaiak pedig a hetedik helyről várják az alapszakasz utolsó fordulóját.
Jóba Mihály

2019. január 14. 12:32

Győzelemmel kezdték az évet a komáromiak (Fotó: Facebook/VK Spartak Komárno)

A komáromiak az óév utolsó mérkőzésén idegenben győztek Ólublón, s javuló formájukat bizonyították a jó képességű myjavaiak ellen is hazai pályán. Az első játszma teljesen kiegyenlített volt. Az utolsó labdáig nem volt egyértelmű, ki nyeri a lélektanilag nagyon fontos első játékrészt. A komáromiak játéka szervezettebb és egy hajszállal hatékonyabb volt a vendégekénél. A játszma finisében átvették a kezdeményezést, 24:22-nél két szettlabdához jutottak a hazaiak, amelyből az elsőt elpuskázták. A második szettlabda egy gyors támadás után az ellenfél térfelén pattant, amellyel 25:23-ra a komáromiak nyerték a játszmát.

A második játszma elején a hazaiak picit meginogtak, de 1:3-ról 3:3-ra egyenlítettek. Ezután Robin Pělucha vezetőedző védencei fegyelmezett játékkal minden játékelemet harmonikusan és hatékonyan alkalmazva, fokozatosan elhúztak az ellenféltől (9:6, 13:10, 18:14, 24:17), s csaknem osztálykülönbséggel nyerték a szettet 25:17-re.

A harmadik, utolsó játszma ismét kiegyenlítettebb és színvonalasabb játékot hozott, mint a második. 14:14-ig fej fej mellett haladtak a csapatok. Az egyenlítés után ismét a komáromiak tudtak érzékelhetően ritmust váltani, s a vendégek sokkal több ki nem kényszerített hibát vétettek. A hazaiak már nem engedték kibontakozni a vendégeket (18:15, 22:17, 24:19), s az első szettlabdájukkal 25:19-re nyerték a szettet, a meccset pedig megérdemelten 3:0-ra. 

Robin Pělucha vezetőedző elégedetten értékelt: „Jó csapatot győztünk le. A győzelem azért is értékes, mert a fiúk önbizalma az utolsó két meccsen megerősödött, amire szükség lesz a folytatásban, legközelebb szerdán Komáromban, a Szlovák Kupában Kassa ellen, majd az alapszakasz utolsó meccsén, a hétvégén, Eperjesen.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szigorúbb büntetések várnak a sofőrökre

Šefčovič fontos posztot kaphat Brüsszelben

Átadták a Madách-díjat

Érsekújvár kulturális főváros lesz

Žitňanská: A parlament nem teljesítette a kötelességét

Csetneki vízivár, a Bebekek ősi fészke

Legfrissebb galériák
Olvasta már?