Martosra összpontosul 
a VII. Felvidéki Labdarúgó-bajnokság

focilabda

Idén július 6-án a MartFeszt keretében zajlik a VII. Felvidéki Labdarúgó-bajnokság (FLB) döntője. Egy nappal előtte, ugyancsak Martoson és a környező településeken lesz a selejtező, kivéve a Gömör és Nógrád régiót és a Femaro Ligát. Harmincegy csapat nevezett.

A korábbi évekhez képest később indul a bajnokság, mert változás történt a lebonyolításban, tájékoztatta lapunkat Sirgely Mátyás főszervező, aki azt is elmondta, az FLB egyre nagyobb népszerűségnek örvend, aminek ékes példája a gömöri és nógrádi régió, amely – ragaszkodva a lehetőséghez – saját szervezésben bonyolítja le a régiós fordulót, mégpedig június 22-én kilenc csapattal Balogfalán. Ugyancsak önálló tornán alakul ki a sorrend a Femaro Ligában, amelybe hét együttes kapcsolódik be. 

„Mivel az elmúlt évek során egyre nehezebben tudták a helyi szervezetek kivitelezni a régiós fordulókat, így az idei kiírásban a lebonyolításban eszközöltük a legnagyobb változást – magyarázta Sirgely Mátyás. – A két említett régión kívül létszámban a mezőny másik fele július 5-én a martosi selejtezőben kezdi idei szereplését. Várhatóan öt csoportban zajlik a martosi selejtező, mindegyikből a legjobb két csapat jut a másnapi döntőbe. Rajtuk kívül még a Gömör és Nógrád régió három legjobbja, valamint a Femaro Liga két első helyezettje bővíti 15 tagúra a mezőnyt. Közülük kerül ki a Felvidék bajnoka.”

Tavaly Ímely volt a legjobb, idén is a nevezettek között található.

Érdekes

A mezőny

A főszervezőhöz beérkezett nevezések alapján alakult ki a mezőny. Kik indulnak a selejtezőben? 
Szepsi, Debrőd, Péder (Bódva völgye), Tornalja, Kálosa, Méhi, Abafala, Hanva, Rimaszombat, Csoltó (Femaro Liga), Zselíz, Léva, Sáró, Farnad, Garammikola (Garam és Ipoly mente), Udvard, Naszvad, Ímely, Martos-Esterházy Akadémia (Nyitra mente), YBS Dunaszerdahely, Királyfiakarcsa (Csallóköz), Negyed (Mátyusföld), Fülek, Rimaszombat, Egyházasbást, Balogfala, Füleksávoly, Sajóvölgye, Balogvölgye, Sajószentkirály, Turócvölgye (Gömör és Nógrád régió).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?