Márquez kiütötte Pacquiaót

<p>A mexikói Juan Manuel Márquez a hatodik menet végén kiütötte a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiaót a két profi ökölvívó magyar idő szerint vasárnap hajnali, Las Vegas-i összecsapásán.</p>

A váltósúlyú csata nem címmérkőzés volt, mégis világszerte jelentős érdeklődés övezte, miután a profi boksz két kiemelkedő egyénisége csapott össze. A zsúfolásig megtelt MGM Grand Garden Aréna 16 ezer fős közönségének legnagyobb örömére parázs csata alakult ki a ringben, Pacquiao egyszer már a harmadik felvonásban is padlóra került, majd az ötödikben Marquez jutott hasonló sorsra, de az ütközet mindkétszer folytatódhatott. A hatodik menet utolsó másodpercében aztán Márquez jobbal olyan ütést mért riválisára, hogy a bíró beszüntette a találkozót, Pacquiao pedig csak percekig tartó ápolást követően tudott talpra állni.

A 39 éves Márqueznek két vereség és egy döntetlen után most először sikerült legyőznie Pacquiaót. Első mérkőzésüket még 2004-ben vívták, s akkor döntetlenre végeztek, a 2008-as, majd a legutóbbi, 2011 novemberében lezajlott ütközetet viszont egyformán Pacquiao nyerte.    Márquez három súlycsoportban jutott el a világbajnoki címig, s eddigi 62 profi meccséből egy döntetlen mellett 55-öt megnyert, ráadásul a mostani már a 40. KO-ja volt, míg a 33 esztendős Pacquiaónak - aki abszolút csúcstartó azzal, hogy nyolc (!) kategóriában is világbajnok lett - 61. mérkőzésén ez volt az ötödik veresége.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?