Magyar aranyesély a nyitónapon

Rio de Janeiro |

<p>Már az első teljes versenynapnak éremszerzési, sőt, aranyeséllyel vág neki a magyar küldöttség a riói olimpián. Ma 12, holnap 13 számban osztanak érmeket.</p>

Hosszú vízbe száll

A legnagyobb reményeket az úszók sikeres szerepléséhez fűzik a szurkolók, Hosszú Katinka 400 méter vegyesen világbajnoki címvédőként abszolút favoritnak számít. Hosszú úgy ugrik majd vízbe, hogy a közelmúltban még csak meg sem tudták szorítani riválisai. A szám világbajnokának – illetve a 200 méter vegyes vb-címvédőjének és világcsúcstartójának – idei legjobb eredményéhez (4:29,89 perc) képest a ranglista második helyén álló brit Hannah Miley több mint három másodperccel gyengébb (4:33,40 perc).

Az első érmet ugyanakkor Verrasztó Dávid szerezheti meg a magyar csapatnak, aki 400 méter vegyesen a szám világbajnoki ezüstérmeseként rajtol. Idei legjobb időeredménye (4:12,21 perc) ugyan csak a 9. a ranglistán, de ebben az évben nem sokat versenyzett, különösen nem olyan ellenfelekkel, akik mellett igazán kiemelkedőt tudott volna teljesíteni. A tavaly Kazanyban úszott 4.09,90 perces idejével viszont a harmadik lenne.

Rajtuk kívül bemutatkozik még az Olimpiai Uszodában Gyurta Gergely és Jakabos Zsuzsanna (400 vegyes), Szilágyi Liliána (100 pillangó), Bernek Péter és Kis Gergő (400 gyors), valamint a 200 méter mellen címvédő Gyurta Dániel is, aki gyengébb számában, 100 méter mellen szerepel.

Benedekék bizakodnak

Rögtön a mumus szerbek elleni rangadóval kezdi meg szereplését a magyar férfi-vízilabdaválogatott. Benedek Tibor együttese csak áprilisban, a trieszti kvalifikációs tornán biztosította helyét az ötkarikás mezőnyben, de a szakember azt mondta, jót tett a csapatnak, hogy emiatt sok időt, plusz három hetet, tudott együtt készülni. „Minden mérkőzés fontos, főleg egy olimpián ugye, mindenesetre ez a klasszikus talán még inkább azzá válik. A lebonyolítás szempontjából – bár lehet, megköveznek, amit mondok – nincs nagy jelentősége, ugyanakkor számunkra rendkívül fontos, hogy elhiggyük, képesek vagyunk legyőzni Szerbiát. Ráadásul fontos volna, hogy lássák az itteni vezetők, delegációk, az ellenfelek, hogy a magyar válogatott tényleg megérkezett Rióba” – nyilatkozta Decker Ádám, a magyar csapat játékosa a waterpolo.hu-nak.

A világ- és Európa-bajnok szerbek toronymagasan kiemelkednek a mezőnyből, a 2012-es londoni játékok óta rendezett hét világversenyből hatot megnyertek. Az egyetlen kivételt a 2013-as barcelonai vb jelenti, ezen a magyar válogatott győzött. Azon a tornán mutatkozott be világversenyen szövetségi kapitányként Benedek Tibor. „Nem tűztem ki célul a csoportelsőséget, hanem azt, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobban játsszunk, egységesebbek legyünk, ugyanis az utolsó három összecsapás az, ami majd végül eldönti a végeredményt – fogalmazott Benedek, aki hetedik olimpiáján vesz részt, játékosként ötször, segédedzőként pedig egyszer szerepelt az ötkarikás játékokon.

A magyarok a szerbek mellett a házigazda brazilokkal, a görögökkel, az ausztrálokkal és a japánokkal találkoznak az ötkarikás viadal első szakaszában, a hattagú csoportból az első négy helyezett jut tovább. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?