Magabiztos győzelem

Athén. A magyar női kézilabda-válogatott különösebb gond nélkül győzte le a görög csapatot, pedig sokan tartottak tőle, hogy a hazai pálya előnye felbillenti kissé a mérleg nyelvét
A-csoport, 2.

Athén. A magyar női kézilabda-válogatott különösebb gond nélkül győzte le a görög csapatot, pedig sokan tartottak tőle, hogy a hazai pálya előnye felbillenti kissé a mérleg nyelvét

A-csoport, 2. forduló: Magyarország–Görögország 33:20 (15:9), magyar góldobók: Siti és Kirsner 6-6, Pigniczki 5, Radulovics 4, Tóth 3, Farkas, Kulcsár, Görbicz és Lovász 2-2, Mehlmann 1.

A találkozó első félidejét Schmitt Pál MOB-elnök társaságában megtekintette Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke. Eleinte keményen tartották magukat a görögök. A magyar kapuban a kissé bizonytalan Sirinát Pálinger váltotta, aki védéseivel erőt adott csapatának, és fokozatosan nőtt a különbség a felek között. A 44. percben már kétszámjegyű volt Pigniczkiék előnye (23:13). A védekezés és a támadás egyaránt remekül működött. Az utolsó negyedórában Ferlinget leszámítva már mindenki játéklehetőséget kapott, de a hazaiak ezt sem használták ki, még emberelőnyük során is gólokat kaptak. A több száz szurkolója által támogatott magyar csapat minden téren jobb volt a házigazda jogán ötkarikás résztvevő riválisánál. A Mocsai-együttes szinte már biztosan negyeddöntős. A lányok most négy napot pihenhetnek, a következő ellenfél Brazília lesz szombaton.

További eredmény: Ukrajna–Kína 26:21.

Az A-csoport állása:

1. Magyarország 2 2 0 0 61:44 4

2. Brazília 1 1 0 0 29:21 2

3. Ukrajna 1 1 0 0 26:21 2

4. Kína 2 0 0 2 45:54 0

5. Görögország 2 0 0 2 41:62 0

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?