Ma délután focicsemege a Pomléban

Somorja |

<p>Tabellaszomszédok találkoznak ma (16.00) a somorjai stadionban, ahol a III. liga nyolcadik fordulójában a táblázat negyedik helyét elfoglaló hazai STK 1914 a közvetlenül mögötte álló PŠC Pezinok csapatával mérkőzik meg.</p>

A somorjaiak felnőtt csapatuk előkelő helyezésére, de a diák- és ifjúsági csapataikra, a céltudatos utánpótlás nevelésükre is joggal büszkék.

Az a somorjai, vagy környékbeli szurkoló, aki mára szüretelést vagy más teendőket tervezett be, jól teszi, ha korábban kel és délután négyig végez a munkával, mert akkor kezdődik az a III. ligás bajnoki labdarúgó-mérkőzés, amely látványos és izgalmas összecsapást ígér. A baziniak legutóbb a negyedik fordulóban, Vágsellyén kaptak ki (0:2), azóta tartják veretlenségi sorozatukat. Két hete a csallóköziek szomszédvárának számító Misérden döntetlent harcoltak ki (Dunajská Lužná - 0:0). Most pedig fogadkoznak, hogy egy vagy három pont nélkül a pomléi pályáról sem távoznak. Persze, a vendéglátók sem óhajtják megszakítani saját sorozatukat (négy hazai mérkőzésen tizenkét pont, kapott gól nélkül), így aztán a tét nem kicsi. A somorjaiak idegenben eddig ugyan csak egy pontot zsákmányoltak, de sehol sem okoztak csalódást: egy hete fordulatokban bővelkedő találkozón egyenrangú ellenfelei voltak a több elsőligás játékossal megerősített Slovan Bratislava fakócsapatának (3:4).
Vladimír Koník, a somorjaiak edzője érdeklődésünkre elmondta, hogy három játékos (Mezovský, Ďurech, Czinege) továbbra is sérült, másoknál az influenza tünetei mutatkoztak, ezért az összeállításról csak a mérkőzés előtt dönt. Szerencsére elég bő a keret. Két hete Misérden meggyőződött arról, hogy a vendégek egységes csapatot alkotnak, több tapasztalt, felsőbb osztályt is megjárt játékosuk irányításával szemre is tetszetős, ugyanakkor eredményes produkcióra képesek.
Megkérdeztük tőle azt is, amit több szurkoló emleget: vajon nem mellőzi-e a hazai nevelésű játékosokat? Koník leszögezte: ha az STK a III.ligában jól akar szerepelni, akkor nem a kerettagok lakhelye, hanem a tudása és pillanatnyi formája alapján kell döntenie arról, hogy kik lépnek pályára. „Néhány hazai nevelésű játékosunkból hiányzott a foci iránti alázat. Még néhány hétig sem vállalták a kispadozást, inkább eligazoltak alacsonyabb osztályú csapatokhoz, pedig az őszi idényben biztosan lett volna alkalmuk meggyőzni bennünket arról, hogy a legjobb tizenegy között a helyük" - érvelt az edző.
Csutora Norbert klubelnök is tud a szurkolók elvárásairól, de kiváló menedzserként azt tartja, hogy minden építkezést az alapoktól kell kezdeni. Ezért szervezte meg társaival főleg a régióban páratlan méretű utánpótlás-nevelést. Mostanság öröm nézni, hogy naponta csaknem kétszáz, különböző korosztályú gyerkőc és fiatal mozog, gyakorol, edz jóminőségű pályákon. Öt-hatévesektől kezdve a különböző korosztályú ificsapatokon át egészen az U19-es együttesig, amelyet két hete a DAC-ból távozott Csiffári István irányít. „Ebben a kisvárosban elsőligás kosarasok, élvonalbeli vívók, kajak-kenusok, birkózók is vonzzák a fiatalokat, mégis egyre több szülő hozza a gyermekét a Duna-menti Fociakadémiába, továbbá a diákcsapatokba, mert látják-tapasztalják, hogy nemcsak a focitudását csiszolják, hanem az értékrendjét, közösségi szellemét is formálják, Örömmel fogadjuk további focistapalánták jelentkezését is - közli a klubelnök, majd elárulja a távlati célját is. - Kilenc év alatt kilenc saját nevelésű játékost szeretnénk fokozatosan beépíteni a felnőtt csapatunkba. A kezdet reményteli: az elmúlt hetekben már két-három volt ifijátékosunk szerepelt biztatóan, főleg a Szlovák Kupa mérkőzésein vagy csereként a bajnokikon. Elsősorban tőlük függ, hogy milyen lesz a folytatás“ - tájékoztat Csutora.
Vladimír Koník a mai meccsre tér vissza. „A baziniak elleni meccs nem lesz sétagalopp, de ezúttal is szeretnénk begyűjteni a három pontot, méghozzá közönségszórakoztató játékkal. Bízom abban, hogy népes szurkolótáborunk a szokásos sportszerű biztatásával ezúttal is a tizenkettedik játékosunk lesz, ugyanúgy, mint eddig. Az lenne a legszebb ajándékunk, ha a meccs végén ismét felcsattanna a hagyományos vastaps, amelylyel a remélhetően szép számú nézősereg újabb győzelmünket és jó teljesítményünket köszönti“ - nyilatkozta lapunknak a hazaiak mestere. (PR, -y -f)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?