Legyőzték az Intert a komáromiak

<p>A komáromi KFC megszerezte harmadik győzelmét a II. labdarúgóligában, az újoncok összecsapásán 3:2-re verte a pozsonyi Intert.</p>

A 12. fordulóra végre állandósulni látszik a bajnokság kezdete előtt néhány nappal összeomlott Duna-parti gárda kezdője, ám az előzmények alapján és a papírforma szerint a pozsonyi csapat mindenképpen favoritnak számított.

A komáromiak lelkesebben és jóval elszántabban kezdtek, mint az a korábbi meccseken tapasztalható volt. Mindjárt a kezdőrúgás után meglódultak a pozsonyiak kapuja felé, a 2. percben Bilik meredek passzával Goran Matics húzott el a bal szélen, a tizenhatos sarkánál két védőt kicselezett, és jobbal félmagasan a jobb sarokba lőtt – 1:0. A gól után a Duna-partiak fölényben játszottak, több veszélyes támadást vezettek, mint a vendégek. Az első negyedóra végén a támadásra mindig kész Militosyan lefutotta védőjét a jobb oldalon, s 16 méterről leadott éles lövését a vendégek kapusa ujjbeggyel tolta a rövid felső sarok fölé. A 23. percben Militosyan a bal szélen tűnt fel, vele egy magasságban tört a kapura Kurucz Ádám, aki elé hajszálpontosan passzolt a kilences mezt viselő örmény származású csatár, s a komáromiak fiatal nyolcasa kapásból lőtt a jobb alsó sarokba – 2:0. Egy perccel később Militosyan ismét ziccerbe került, de a pozsonyi kapus bravúrral mentett. A következő pozsonyi támadásnál a gólörömök hatása még ott volt a komáromi fejekben, ami csökkentette a védők koncentráltságát, és gyors pozsonyi szépítést eredményezett. A komáromi ötös körül pattogó labdába Patrik Fedor tette bele a lábát, ami a Duna-partiak hálójában kötött ki – 2:1. A szépítés után a fővárosiak kétszer is veszélyeztettek, de az eredmény a félidő végéig már nem változott. A 41. percben a rengeteget futó Kurucz Ádám került még gólhelyzetbe, de helyezett lövését az Inter kapusa jó érzékkel védte.

A második félidő első perceiben a komáromiak óvatosabban játszottak, nyilván a megszerezhető három pont reményében. A pozsonyiak viszont fokozták aktivitásukat, és többet is szabálytalankodtak. Egy belépésük túl keményre sikerült, az 57. percben a gólszerző Patrik Fedor kaszálta el a kapu felé vágtató Hovsepyant, amiért piros lapot kapott. A kiállítás után a vendégek még támadóbb szellemben játszottak, a komáromiak játékán viszont nem érződött az emberelőny. Játékukból ezt kiérezték a pozsonyiak, és ennek tudatában játszottak. A komáromiakat komolyabb erőbevetésre egy nagy potyagól ösztönözte, illetve kényszerítette, amelyet egy ártalmatlan helyzetből kaptak a 60. percben. Egy pontatlan hosszú pozsonyi passz után az alapvonal felé gurult a labda, Bilik kísérte. Közben az egyik pozsonyi csatár hátulról beérte Biliket még az alapvonal előtt, bejátszotta a labdát a komáromi játékos lába elől az ötösre, ahova időben érkezett Jakub Šulc, s kényelmesen bebelsőzte a komáromi kapuba – 2:2. Ezzel a biztosnak látszó hazai győzelem reménye elhalványult, de Peter Zelenský védencei újból lábra kaptak. Goran Matics – aki lát a pályán – meredek passzal szöktette Militosyant, ő a védője mögé került, és a kimozduló kapus mellett éles szögből megrezegtette a pozsonyiak hálóját – 3:2. Az Inter még mindig megpróbálkozott az egyenlítéssel, de a három pont végül megérdemelten Komáromban maradt.

Peter Zelenský edző egy picit megkönnyebbülten értékelt: „Sok felesleges hibát vétettünk most is, de most nagyon akartak a fiúk, játszott a csapat. Ebben a szellemben kell dolgoznunk és folytatnunk. Sok munka vár ránk.”

Jóba Mihály

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?