Kupagyőztes a komáromi röplabdacsapat

Komárom |

<p>Története legnagyobb sikerét érte el vasárnap este a csak második éve extraligás komáromi férfi-röplabdacsapat: a Spartak VKP 3:2-re legyőzte az eperjesieket a Szlovák Kupa fináléjában, és ezzel elhódította a serleget.</p>

„Hihetetlen nagy siker ez az egész komáromi élsport számára. Fantasztikus érzés volt átvenni a kupát – mondta lapunknak Németh Ödön, a komáromiak edzője, aki röviden felidézte az iglói négyes torna eseményeit. – Négy kiegyensúlyozott csapat találkozott, amit az is mutat, hogy mindhárom meccs 3:2-re végződött. A privigyeiek elleni elődöntőnk első két játszmája a hibákról szólt, de onnan kezdve nagyon színvonalas volt a meccs, amelyet azért is tudtunk megnyerni, mert sikerült eliminálni ellenfelünk venezuelai ászait.”[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"176836","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"321","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]A döntőben a házigazdát legyőző eperjesiekkel találkoztak a Duna-partiak, akiket a legutóbbi komáromi bajnokin sima 3:0-ra vertek. „Hosszú ideje mozgok a röplabdában, de ennyire magas színvonalú meccset még nem láttam. Elképesztő teljesítmények voltak mindkét oldalon, és hogy mennyire drámai volt a végjáték, jól jelzi, hogy az egyébként 15 pontig tartó rövidített ötödik szettet 28:26-ra nyertük meg” – folytatta Németh Ödön.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"176837","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"321","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]A játszma hosszának megfelelően csak a tizennegyedik (!) meccslabda döntött, a korábbi nyolc komáromi és öt eperjesi lehetőség kihasználatlanul maradt. Bár 24:23-nál a keletiek már ünnepelni kezdtek egy jó blokkolás után, de mivel játékosuk hozzáért a hálóhoz, a bírók a Spartak VKP-nak adták a pontot. „Az alsó játékvezető azonnal, abban a pillanatban mutatta, hogy az eperjesiek benne voltak a hálóban, de a fölső bíró ezt nem látta” – vázolta fel az indulatokat kiváltó helyzetet Németh. Ľuboslav Šalata, az eperjesiek edzője a meccs után még azt nyilatkozta, ilyen döntés regionális versenyeken sem eshet meg, de Németh Ödön szerint inkább a frusztráció beszélt belőle: „Másfél hete szombaton az extraligában is legyőztük őket, és most is. Šalata jóbarátom, azóta gratulált is a sikerünkhöz, és maga az eperjesiek játékosa is elismerte, hogy hozzáért a hálóhoz.” A komáromiak legközelebb vasárnap az iglóiakat fogadják az extraligában. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?