Kötöttfogásban taroltak a dél-szlovákiai diákok

birkozas
Vásárút |

Az idősebb diákok megmérettetéséhez hasonlóan a fiatalabb diákok korosztályában is a dél-szlovákiai birkózóklubok versenyzői fölényének jegyében zajlott a kötöttfogásúak országos bajnoksága.

A szakági szövetség megbízásából a vásárúti birkózóklub szervezte meg a tornát. Az említett térség tehetségei ezúttal öt bajnoki elsőséggel, további tizennégy dobogós helyezéssel kerültek rivaldafénybe. A nyárasdi sportcsarnokban huszonegy honi klub kilencvenegy képviselője tizennégy súlycsoportban mérte össze a tudását. Mivel a legalacsonyabb súlycsoportban Súkenníknak nem akadt ellenfele, így a rimaszombati fiú csupán első helyezettként került a viadal krónikájába. Az utóbbi hónapokban jeleskedő vendéglátó vásárútiak három aranyéremre számítottak, kettő lett belőle.

„Tóth Kristóf és Huszárovics René favorithoz méltó birkózással teljesítette az elvárásokat. A harmadik bajnokesélyesünk, Hervai Dominik pedig a dobogó legalsó fokára került súlycsoportjában. Ebben a fogásnemben a diákok korosztályában, holtversenyben a bánóciakkal, idén mi vagyunk a legeredményesebb klub Szlovákiában, hat-hat bajnoki címet gyűjtöttünk be. Csapatversenyben ezúttal is a második helyen zártunk” – büszkélkedett védenceik őszi remeklésével a vásárútiak klubelnöke, id. Soós Tamás. „Mi három versenyzővel érkeztünk, ketten közülük, nevezetesen Dudák Zsolt és Bódis Mátyás bajnoki aranyéremmel távozott Nyárasdról” – elevenítette fel a naszvadi birkózótanoda sikerlistáját a klubelnök Gaál János. „Két héttel korábban Privigyén, az idősebb diákok mezőnyében elbukta a döntőt, ezúttal viszont remekelt a fináléban Lakatos Patrik, neki köszönhetően nekünk is jutott egy aranyérem” – fogalmazott Gőgh Mihály, a gútai birkózóklub elnöke és edzője. A csallóközi erőpróbán egyébként dunaszerdahelyi, füleki, somorjai és szepsi birkózó is a dobogós helyezettek közé került súlycsoportjában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?