Sport

Kosarasok lepik el a placcot Gútán

Gúta | Immáron tizenkettedik kiírásához érkezett a BC Knives kosárlabdaklub szervezésében megvalósuló nemzetközi torna. A helyi Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán augusztus 10-én tartandó megmérettetésre mintegy huszonnyolc csapatot várnak.
Borka Roland

2019. augusztus 9. 19:00

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Gúta Streetball Cupot  (Fotó: Képarchívum)

Forró Tibor, a klub elnöke és versenyszervező elárulta, összesen harminchat csapat nevezhet, amelyek közül online már többen is megtették, illetve a helyszínen is lesz rá lehetőség. „Az előnevezések alapján elmondható, hogy Szlovákiából, Magyarországról neveztek a legtöbben, de akadnak kosarasok Csehországból, Szlovéniából és Ausztriából is. Nagyjából mintegy 25-28 csapatra számítok. Ez a szám abból adódik, hogy évről évre csökken az U18-as kategóriában versenyző csapatok száma, ugyanakkor egyre többen versenyeznek a 18+ és a 33+ kategóriában. Ám sajnos az utánpótlással már gondok vannak. Nagyobb figyelmet kell szentelni a sportágban az utánpótlásképzésre az U8, az U10 és az U13 korcsoportokban. Ezt elősegítendő tavaly elindítottuk a BCK Junior Basketball programot, amelyet Gönczöl Attila és Langschadl Dávid vezet” – fogalmazott érdeklődésünkre Forró. 
Hozzáfűzte, a 2019-es Gúta Streetball Cup Vol. 12-t egyfajta köszönetképpen szervezik azon baráti csapatoknak, amelyek minden évben ellátogatnak a streetball versenyre. Kísérőprogramokkal idén nem készülnek, ám a torna védjegyévé vált ügyességi játékokat most is beiktatják. Lesz hárompontos-dobó verseny, zsákolás és kosaras amőba. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?