Kivívni a tiszteletet

<p>Stanislav Šesták szerint a görögök minimális számú rúgott góllal is képesek sok pontot gyűjteni, de a szlovák válogatott megnehezítheti a hazaiak dolgát pénteken az Olimpiakosz Pireusz stadionjában. A Bursaspor 30 éves támadójával a görögök és lettek elleni labdarúgó vb-selejtezők előtti gyülekezőn beszélgettünk.</p>

A szlovák válogatottnak már nincs esélye kijutni a világbajnokságra. Mi lesz így a motivációjuk a görögök ellen?Már az önmagában motiváció, hogy a nemzeti csapatban játszhatunk. A bosnyákok elleni meccsek előtt sem volt már túl sok esélyünk a vb-részvételre, mégis összeszedtük magunkat, és szívvel-lélekkel harcoltunk a romániai felkészülési mérkőzésen is. Minden meccsnek van tétje, teljesítményünkkel szeretnénk a szurkolókra is hatni. Mindenkinek százszázalékosan kell hajtania. A szurkolók már a bosnyákok elleni meccsek után újra kegyeikbe fogadták a csapatot – bár Zsolnán végül kikapott a szlovák válogatott, a visszhangok pozitívak voltak, a drukkerek látták a játékosokon, hogy komolyan veszik a mérkőzést.Mindenki azt mondta, hogy végre mindent kiadtunk magunkból. Zenicában ez az eredményen is megmutatkozott, Zsolnán nem jött össze, de senki sem kételkedett az eltökéltségünkben. Ez a helyes út, ha továbbra is így fogunk játszani, akkor kivívhatjuk a szurkolók tiszteletét. Milyen ellenfélnek tartja a görögöket?Már az magáért beszél, hogy a nyolc meccsen 9 rúgott góllal 19 pontot szereztek, és már biztos, hogy legrosszabb esetben is a csoport második helyén végeznek. Én e selejtezősorozat során csak egy meccsüket láttam, amikor itt játszottak Pozsonyban. Akkor mi voltunk a jobbak, mégis kikaptunk. Szeretnénk, ha Görögországban most mi győznénk, ez nagyot dobna az önbizalmunkon is. Mik a görögök erősségei?A legutóbbi Eb is megmutatta, hogy főleg a védekezésre koncentrálnak, s minimális számú lőtt góllal is képesek sok pontot gyűjteni. Pozsonyban sem fociztak valami szépen, szinte helyzetük sem volt, de rúgtak egy gólt, és nyertek. Hazai pályán lehet, hogy aktívabbak lesznek, de szerintem elég jók vagyunk ahhoz, hogy megnehezítsük a dolgukat. A szlovák csapatba visszatért Miroslav Stoch, akit kilengései miatt az utóbbi időben mellőzött a kapitány.Stoch nagyszerű játékos, új klubjában, a PAOK-ban jól megy neki a játék, gólokat lő. Egyértelmű, hogy helye van a válogatottban. Az elmúlt időszakban nem csinált semmi olyasmit, amiről korábban elhíresült, remélem, tiszta fejjel várja a meccset, és sokat segít a csapatnak.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?