Két győzelemmel rajtoltak a komáromi röpisek

Komárom |

<p>Két meccs, két győzelem &ndash; remek rajtot vett az extraligában a komáromi férfi-röplabdacsapat. Az első fordulóban hazai pályán a Svidníket 3:0-ra, a másodikban a trencsénieket idegenben 3:1-re győzték le.</p>

A szombati idénynyitón az új Duna-parti gárda határozott és helyenként látványos játékot produkálva mindössze 70 perc alatt sima 3:0-s (25:20, 25:9, 25:18) győzelmet aratott a keleti csapatokra jellemző szívóssággal játszó, jól felkészült Slávia Svidník ellen.

Daniel Oravec vezetőedző arcán a meccs után látszott az elégedettség, így vélekedett: „Első bajnoki meccsünket játszottuk. A fiúk fegyelmezetten és magabiztosan játszottak, különösebb megingásunk nem volt, a becsületes felkészülés látszott játékunkon. Örülünk a győzelemnek, ebben a szellemben szeretnénk folytatni.”

A komáromi csapat magyarországi légiósa, Pápai Péter – aki a magyar röplabda-válogatottban is a liberó szerepkörében játszik – örömmel erősítette meg a mester meglátását: „Megközelítően két hónapja van együtt a csapat, szinte mindenki az adottságai szintjén keményen dolgozott. Nyugodtan és felkészülve kezdtük a bajnokságot, az első meccs jól sikerült, aminek mindnyájan örülünk, és remélem a folytatásban sem okozunk csalódást. A nézőtér az első pillanattól hallatta hangját, ami fokozta igyekezetünket.”

Másnap Trencsénben léptek pályára a komáromiak, ezt a találkozót is meggyőző fölénnyel, 3:1-re (22:25, 25:19, 25:16, 25:20) nyerték. Az első szettben kissé tapogatózó volt a játék, a trencséniek ezt kihasználták, és fiatalos lendületükkel 2-3 ponttal elhúztak. A szett közepén volt néhányszor egyenlő állás, de Daniel Oravec védencei egyszer sem vezettek. Az átlagos színvonalú szettet végül a hazaiak nyerték 25:22-re. A második szettől lendületesebb, színesebb lett a játék, de minden játékrészben a komáromiak irányítottak, átlagosan 4-5 ponttal vezettek, és nem engedték pontközelbe az egyébként nem rosszul játszó trencsénieket. Voltak szép megoldásaik is – különösen a robbanékony Firkaľ remekelt, és 20 szerzett pontjával a meccs legeredményesebb játékosa volt –, de sokkal nagyobb hibaszázalékkal játszottak, mint a komáromiak, és ez az eredményben megmutatkozott. A második szettet a komáromiak nyerték 25:19-re (4:1, 9:5, 16:10, 20:15, 25:19), és egyenlítettek.

A harmadik szett volt a legegyértelműbb, a komáromiak 25:16-ra hozták, ki nem kényszerített hibájuk alig volt, annál több viszont a hazaiaknak, ami leggyakrabban a rossz szervák következménye volt. Az utolsó, negyedik játszma az előző kettő folytatása volt, a Duna-partiak felszabadultan röplabdáztak, hatékonyan támadtak (Sťahuliak, Hrušík, Hukel, Halanda), és csak egyetlen szervát rontottak. A szett elején 5 ponttal elhúztak, ezt meg is tartották a meccslabdáig, ami 24:20-nál kínálkozott. Az utolsó szettet 25:20-szal zárták, a meccset pedig megérdemelten nyerték 3:1-re. A két győzelem a hétvégén 6 értékes pontot jelent a komáromi csapatnak, ami jó alap a folytatáshoz.

Jóba Mihály

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?