Sport

Jól taktikáztak 
a tornagyőztes vágaiak

Galánta | Veretlenül vették az akadályokat a vágaiak, négy pont előnnyel lettek elsők a vágai ifik a Galántai Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért zajló megmérettetés immár tizennegyedik felvonásán. Szombaton a galántai sportcsarnokban hat együttes mérte össze tudását körmérkőzéses rendszerben.
Ágh István

2019. február 15. 15:25

Veretlenül vették az akadályokat a tornagyőztes vágaiak (Archív felvétel)

Három alakulat (Veľká Mača, Pusté Úľany, Tomášikovo) a területi, három (Veľké Úľany, Váhovce, Trstice) pedig a kerületi bajnokság mezőnyéből nevezett az erőpróbára. 

„Gólokban, látványos alalkításokban bővelkedő, színvonalas összecsapásokat láttak a nézők rendezvényünkön, melyen a jól bevált szokás szerint a döntetlennel végződött meccs befejezését követően büntetők döntöttek a győztesről. A szabályok értelmében a győztes két, a vesztes egy ponttal gyarapította gyűjteményét” – tájékoztatta lapunkat Milan Hornáček, a területi szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke. A tornagyőztes jól taktikázott. Első sora (Vojtek, Šárkáň, Lakatos, Kamenár) játszotta a prímet, egyértelműen az előny megszerzésére, a góllövésre koncentrált. A másik kvartett pedig a vezetés megőrzésére, az ellenfél legjobbjainak semlegesítésére összpontosított. Öt találkozóján egyszer sem kellett vesztes állásból fordítania. 

„Három héttel ezelőtt vettem át ificsapatunk irányítását. Megjegyzem, egyszer sem gyakoroltunk teremben, erre nálunk nincs lehetőség. Előnyömre szolgált, hogy a legtöbb játékost már korábban megismertem, feltérképeztem. Ugyanis őket az idősebb diákok korosztályában már edzettem. A történelem ismétli önmagát: 2015-ben éppen az U15-ösöket vezettem terembajnoki címhez. Amikor a torna első párharcán legyőztük a címvédő nagymácsédiakat, már éreztük, hogy jó eséllyel pályázunk a tornadiadalra. Ahogy azt az eredményeink is igazolják, megérdemelten végeztünk az élen. Legeredményesebb futballistánk, Šárkáň Tibor lett a megmérettetés legjobb góllövője ” – értékelte védencei teljesítményét Peter Hodúr, a vágaiak sikerkovácsa. 

Tegyük hozzá, a gólkirályi címről szétlövés döntött, ugyanis a nagymácsédi Rózsa Denis is nyolc találatot produkált a viadalon. A szervezők a megmérettetés első három helyezettjét kupával, legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazták. Szombaton egyébként az idősebb diákok küzdenek Galántán a terembajnoki címért.

A torna krónikája

GALÁNTAI TERÜLETI FUTBALLSZÖVETSÉG TEREMBAJNOKSÁGA, ifik (U19) galántai városi sportcsarnok, szombat, körmérkőzések: Váhovce–Veľká Mača 4:1, Veľké Úľany–Trstice 1:2, Tomášikovo–Pusté Úľany 2:8, Váhovce–V. Úľany 3:2, Trstice–Tomášikovo 13:0, V. Mača–P. Úľany 4:4 – büntetőkkel: 5:4, Tomášikovo–Váhovce 2:8, V. Úľany–V. Mača 5:6, P. Úľany–Trstice 2:2 – büntetőkkel: 2:3, V. Úľany–Tomášikovo 9:1, V. Mača–Trstice 3:2, Váhovce–P. Úľany 5:2, Tomášikovo–V. Mača 0:9, Trstice–Váhovce 1:3, P. Úľany–V. Úľany 3:6.
Végeredmény: 1. Váhovce 15 pont (23:8), 2. Veľká Mača 11 (24:15), 3. Trstice 8 (21:9), 4. Pusté Úľany 5 (16:15), 5. Veľké Úľany 3 (17:12), 6. Tomášikovo 0 (5:47). 
GYŐZTES CSAPAT: Nyári János, Bugyinszki Marcel, Nicolas Mikula, Pongrác Dávid, Lakatos Sándor, Forró Nikolas, Karol Abrahám, Šárkáň Tibor, Mário Vojtek, Kamenár Máté, Hajnal Bence, Bábi Patrik, Zsigo Bálint. Edző: Peter Hodúr. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szenzáció: a magyarok legyőzték a vb-ezüstérmest

Elhunyt Keszegh István tanár

Emésztőgödörbe esett egy kisfiú, mentőhelikoptert kellett riasztani

Wales egy korai góllal legyőzte Szlovákiát

Megmentenék a liberális demokráciát az új politikai vállalkozások

Kikötött Norvégiában a bajba jutott Viking Sky luxushajó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?