Javulnia kell a Štartnak

<p>Csapata és saját idei teljesítményével is elégedetlen az érsekújvári kézilabdacsapat jobbszélsője. Bakos Ádám szerint mostanra kiismerték az ellenfelek, így nehezebb a dolga, de nem emiatt vágyódik haza. A Štart 26 éves magyarországi légiósával telefonon beszélgettünk.</p>

OROSKY TAMÁS

Az extraligában véget ért az első „kör”, minden csapattal játszott már a Štart, mérlege 3 győzelem, 5 vereség. Valószínűleg a hetedik helynél jobbra számítottak…

Eddig nem vagyok megelégedve a csapat teljesítményével és a magaméval sem. A nyáron nagyon nagy változásokon mentünk keresztül, a tavalyi szezon sok meghatározó játékosa távozott Érsekújvárból. Össze kell még állnia az új csapatnak, amihez még sok munkát kell elvégezni. Remélem, a következő körben már jobban fog menni a játék, ami majd az eredményességünkön is meglátszik. Mindenképpen reálisnak tartom a szezon előtt célként kitűzött legjobb négybe kerülést, de ehhez jobb teljesítményt kell nyújtanom nekem is. Végképp nem vagyok magammal elégedett.

Mi lehet az oka a kicsit halványabb játékának? Amikor 2010-ben Érsekújvárba igazolt, rögtön az alapszakasz házi gólkirálya lett 24 meccsen szerzett 104 találatával, vagyis nagyon ment önnek a kézilabda.

Akkor még új kézilabdásnak számítottam Szlovákiában, nem ismertek az itteni csapatok. Ez mindig előny egy külföldről érkező játékosnak, az „idegen” bajnokságban még nem tudják, mit várjanak tőle, hogy hova mennek a lövései. Ez viszont már a harmadik évem a Štartnál, engem is feltérképeztek a kapusok az ellenfél csapataiból, ezért nekem is változtatnom kell, például a lövéseknél jobban kell koncentrálnom.

Ha már a Szlovákiába érkezésénél tartunk, három éve miért döntött az országváltás mellett?

Magyarországon akkor eléggé el voltam keseredve, mert több klubban is játszottam, és elég sok pénzemmel adósak maradtak az egyesületek. Próbálkoztam más országokba is kimenni, de aztán jött az érsekújvári lehetőség. Egy jóbarátom édesapja telefonált, hogy a Štartnál jobbszélsőt keresnek. Három napig voltam itt próbajátékon, és a következő héten már mentem a srácokkal edzőtáborba. Kétéves szerződést írtam alá, amit még egy évvel meghosszabbítottunk, tehát jövő májusig szól a megállapodás.

Utána hogyan tovább? Gondolkodott már azon, hol szeretné folytatni a pályafutását?

Ez ugye attól is függ, hogyan fog a csapat muzsikálni, másrészt hogy én hogyan fogok játszani, és hogy igényt tartanak-e majd rám a továbbiakban is, számít-e majd rám az elnök, az edző, a klub. De az igazat megvallva legszívesebben hazamennék. Ez most hülyén hangzik, mert azért jöttem el otthonról, mert nem kaptam fizetést, de Budapesten él a menyasszonyom, és három éve már csak hétvégéken találkozhatunk. Jó volna a magyar fővároshoz közel játszani. De nagyon szívesen kimennék a német harmadosztályba is, majd meglátom, hol lesz lehetőség.

Érsekújvárban mennyire van szüksége a szlovák nyelvre? Ha kell, meg tudja magát értetni?

Az első évben nem nagyon kellett a szlovák, mert többek között Szűcs Tomi és Szapu Viktor is itt volt, vagy Erik Šeben és Oliver Rábek, akik szintén jól beszélnek magyarul, így a szabadidőmet legtöbbször velük töltöttem, ők segítettek mindenben. Nem csak a városban, de az edző felé történő kommunikációban is. Most Viktort kivéve ők már nem a Štartban kézilabdáznak, de azért elboldogulok, megértetem magam. Természetesen többet értek szlovákul, mint amennyit beszélni tudok. 90%-át megértem a mondottaknak, de a válaszaimon azért még van mit csiszolni... Szóval már nem tudnak eladni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?