Hova tűntek a tárkányiak?

<p>Bajnokság közben eltűnt a tárkányi focicsapat a kelet-szlovákiai V. liga zempléni csoportjából. Utánanéztünk, hogy miért.</p>

Öt évvel ezelőtt született az ötlet, hogy frigyre lép a nagytárkányi és a kistárkányi csapat. A kezdeményezés zökkenömentesen megvalósult, és az új alakulat felvette a TJ Tisa Trakany nevet. Rögvest a tőketerebesi területi bajnokság I. osztályába neveztek be. A 2013/2014-es évadban a pontvadászat győztesei lettek, és a góllövőlista első két helyét is tárkányiak szerezték meg. Az már csak hab volt a tornán, hogy a fair play díjat is megkapták.

A következő szezonban már a kelet-szlovákiai V. liga zempléni csoportjában folytatták. Újoncként tizenkettedikek lettek, a tavalyi évadot pedig kilencedikként zárták. A most zajló bajnokságban viszont a 21. forduló után bedobták a törülközőt, és a Michaľany elleni meccsre már el sem utaztak.

„A vesszőfutás már tavaly ősszel elkezdődött. Nagy várakozás előzte meg a bajnoki rajtot, ám elképzeléseink hamar szertefoszlottak. Fiatal kerettagjaink közül négyen külföldön vállaltak munkát, ketten pedig súlyosan megsérültek. Családi okból a második forduló után edzőnk is távozott, és a csapat szakmai irányítását egyik labdarúgónk vette át. Sajnos a vele egykorú társai kevésbé méltányolták fáradozását, és ily módon tizenhárom találkozónkon mindössze három pontot gyűjtöttünk” – ecsetelte az őszi nehézségeket Pásztor János tárkányi klubelnök.

A csapat téli felkészülése gond nélkül zajlott, hat edzőmérkőzést is sikerült lejátszaniuk, a vezetők pedig örültek, hogy tizennyolc játékost is kipróbálhattak a tét nélküli összecsapásokon. A tavaszi kezdés előtt azonban ismét előjöttek a korábbi bökkenők. Két fiatal focistájuk Bélybe igazolt, egy pedig külföldre szerződött. A Vinné elleni hazai nyitómeccsen ketten komolyan megsérültek, utána pedig további hárman külföldre mentek dolgozni. Végül is csak tizenhárom épkézláb játékosuk maradt. A Borsi elleni bajnokin aztán tovább szaporodtak a ráncok a vezetők homlokán. A játékvezető két emberüket kiállította, akik négyhetes eltiltást kaptak, ketten megsérültek, így nem volt más választásuk, mint kilépni a bajnokságból.

„Legnagyobb örömünkre a szurkolók nem neheztelnek ránk, és kitartanak mellettük. Közülük többen még mindig azt az időszakot emlegetik, amikor Bányácski Kornél edző kiemelkedő sikereket ért el a klubnál. Az U19-esek és az U11-esek végigjátsszák a bajnokságot. Az ő edzéseiken olykor-olykor 34–40 gyerek is gyakorol. A felnőttek közül már néhányan jelezték, hogy ősszel szeretnék tovább folytatni a játékot, és van, aki visszatér hozzánk más csapatból. A két település nem maradhat foci nélkül. Igyekezetünket szerencsére a helyi önkormányzatok is hathatósan támogatják” – szögezte le Pásztor János.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?