Három napon át ünnepeltek a nádszegiek

régiófoci
Nádszeg |

Két év leforgása alatt két bajnoki címet szereztek a nádszegi focisták. A sors iróniája, hogy mindkettőt az ötödik ligában. Tavaly ugyanis átszervezték a regionális bajnokságokat, így a nádszegiek előbb az V. liga Déli, idén pedig az V. liga Délkeleti csoportjában diadalmaskodtak.

A legutóbbi bajnoki elsőség ünneplése három napon át tartott. Parádés menetelésük végére múlt szombaton legnagyobb riválisuk otthonában, Berencsen (Branč) tettek pontot. A hazaiakat csupán a négygólos győzelem katapultálhatta volna trónra. A pontvadászat kicsúcsosodását jelentő meccsen ugyan a berencsieknél volt az előny, de mátyusföldi riválisuk 12 perc elteltével egyenlített, fordulás után pedig Tamás Dominik duplájával padlóra küldte (1:3) a hazaiakat.

Ezúttal is felülmúltuk ellenfelünket, megérdemelten szereztünk újabb három pontot. Egyébként tavasszal ez volt zsinórban a tizenkettedik győzelmünk. A párharc végén mintegy 250 nádszegi szurkoló ünnepelte kedvenceit, a bajnoki elsőséget. A trófeát a helyszínen adta át csapatunknak az irányító szövetség képviselője. Jobb úgy ünnepelni, hogy a legnagyobb rivális otthonában, győztes meccsen válik biztossá a bajnoki cím. Vasárnap családi sportnap zajlott a nádszegi futballpályán, ahol előkerült a serleg, ismét önfeledten ünnepeltük a kimagasló sikert. Hétfőre is jutott idő a bulira...” – ecsetelte a fantasztikus siker utózöngéit Szabó Ferenc, a bajnokcsapat klubelnöke, aki egyébként szükség esetén még játékosként is csatasorba állt.

„Szűk játékoskerettel rendelkezünk. Sérülések idején az edzőnkkel, Molnár Krisztiánnal mi is pályára léptünk. Ősszel, a bellegszencseiek (Podhájska) elleni találkozón gólt is rúgtunk. Egyébként minden tekintetben mi voltunk a legeredményesebbek. A mieink rúgták a legtöbb (86), kapták a legkevesebb gólt. Juhos Nikolas 22 találattal a mezőny gólkirálya lett. Őt két csapattársa, Csikmák Gábor (18) és Tamás Dominik (16) követte a sorrendben. A statisztika alapján csapatunk mérkőzésein volt a legtöbb néző. Fantasztikus szurkolótáborunk van. Mondhatni kevesen vagyunk, de a kerettagok rendkívül képzettek. Jó kollektívát alkotunk. Jobbára a második félidőben kerekedtünk ellenfeleink fölé, ezt a kiváló erőnléttel magyarázom. Költségvetésünk kétharmadát a helyi önkormányzat biztosítja. Kisebb támogatóink is vannak. Maga a klub sem tétlenkedik, rendezvények szervezésével járulunk hozzá a kiadások fedezéséhez. Öt korosztályos csapat alkotja a hátországot. A felnőttekhez hasonlóan az U13-as csapatunk is szintet lépett. Egyébként a csapattagok közül Juhos Nikolas, Király László, Kántor Ákos, Borka Bence és Cserkó Gergely hazai nevelésű játékos” – értékelte a sikeres idény legfontosabb összetevőit a tisztségviselő.

Érdekesnek találtuk, hogy az utóbbi két bajnoki diadal sikerkovácsa, Molnár Krisztián az idény végén leköszönt, Bősön folytatja edzői tevékenységét.

„Döntése meglepetésként hatott. Léptünk, megtaláltuk az új edzőt. A legfelső szintű kerületi bajnokságban egykori labdarúgónk, Csillag Imre vezeti csatába alakulatunkat. A csapat egyben marad, csupán egy futballista távozik tőlünk. A további sikeres szereplés reményében azon leszünk, hogy jól felkészüljünk az új kihívásokra” – tájékoztatta lapunkat az edzőcseréről, a célokról Szabó Ferenc.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?