Sport

Harminchetedszer futnak Galántán

Galánta | Ezerötszáz futót várnak szombaton a mátyusföldi város utcáira a 37. Galántai Futás – Felszabadulási Futás versenyre.
J. Mészáros Károly

2019. április 12. 08:00

A galántai futás nagyon népszerű (Képarchívum)

Délelőtt előbb a gyerekek (9.40), két órával később az egészségfutás mezőnye (11.40), majd a 10 km-es főtáv versenyzői rajtolnak (12.20). Utóbbin egyének és négytagú váltók is szerepelhetnek. Peter Tomič versenyigazgató lapunknak elmondta, hogy először indul kenyai női atléta Galántán, férfiak már voltak, és idén is lesznek ebből az afrikai országból. Név szerint a magyarországi Gregor Lászlót, a 10 km néhányszoros győztesét is megemlítette. „Összesen ezerötszáz sportolóra számítunk, de mivel rossz idő várható, nem tudni, végül hányan jönnek el. Ettől függetlenül nagyon jó mezőny ígérkezik újonnan szabványosított két és fél kilométeres utcai pályánkon, ahol jövőre országos bajnokságot akarunk szervezni – mondta Peter Tomič. – Hogy végül is hányan futnak, az nem annyira fontos, mint az, hogy a jelenlévők mindannyian jól érezzék magukat nálunk. Dobshow, a szokásos gulyás és a tomboladíjak között tévékészülék várja az érkezőket.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová akár Áderrel is emlékezne Trianonra

Čaputová magyarul posztolt Gombaszögről

Frissítve

Tűz ütött ki a sínek mentén Diószeg és Szenc között, késnek a vonatok

Megérkezett Gombaszögre Čaputová

Kellemetlen: véletlenül rossz házba tört be a NAKA

GALÉRIA: Így nyaralnak a szlovákiai politikusok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?