Hamšíkék visszavágnának a szlovéneknek

Nagyszombat |

<p>A szlovák válogatott este 20.45-kor kulcsfontosságú vb-selejtezőn Szlovéniát fogadja.&nbsp;</p>

A pótselejtezőt jelentő második helyen álló Kozák-legénység győzelem esetén négy pontra növelné előnyét ellenfelével szemben.  Hamšíkék tavaly két vereséggel kezdték a kvalifikációt (Anglia 0:1, Szlovénia 0:1), de utána zsinórban négy győzelemmel (Skócia 3:0, Litvánia 4:0 és 2:1, Málta 3:1) feléledtek a vb-szereplés esélyei. Egyenes ágon csak a kilenc csoportgyőztes jut ki az oroszországi vb-re, a nyolc második helyezett pótselejtezőt játszik a fennmaradó négy helyért (a leggyengébb csoportmásodik kiesik).  Ján Kozák gondban van, mert eltiltás miatt nem számíthat két tapasztalt középhátvédre, Martin Škrtelre és Ján Ďuricára, ráadásul Saláta Kornél megsérült. Az biztos, hogy Milan Škriniar lesz az egyik középső védő, aki várhatóan a Marseille-ben a sokáig mellőzött Tomáš Hubočannal szerepel majd a védelem tengelyében. Balhátvédként Norbert Gyömbér vagy az újonc Róbert Mazáň jut szóhoz. „A válogatottban korábban nem a megszokott posztomon szerepeltem, most itt az alkalom, hogy középhátvédként is helytálljak. Jól kezdtük a szezont az Internazionaléval, mindkét bajnokinkat megnyertük, remélem, a harmadik tétmeccsemet is győzelemmel zárom” – szögezte le Milan Škriniar, akit 25 millió euróért vásárolt meg az Inter a Sampdoriától.  „A szlovénekkel vívott utolsó három tétmeccsünket elvesztettük, legfőbb ideje, hogy forduljon a kocka. Magabiztos és erős rivális vár ránk, de ha pótselejtezőt akarunk játszani, akkor nyernünk kell. Örülök, hogy telt ház lesz, s meggyőződésem, hogy a 17 000 szurkoló besegít nekünk” – jelentette ki Ján Kozák.  Matúš Kozáčik sérülés után tért vissza a keretbe, várhatóan ő védi a hazaiak kapuját. Marek Hamšík a múlt hét végén influenzával küszködött, de már rendben van, és az eltiltott Škrtel helyett ő lesz a csapatkapitány. Magabiztosak a Srecko Katanec által irányított szlovének is, akik Kevin Kampl nélkül érkeztek, ugyanis a Leverkusen középpályása most intézi az átigazolását a lipcsei együtteshez. „Rendkívül fontos meccs vár ránk, amelyen nem kaphatunk ki. Eddig még nem szerepeltem rangos tornán, szép lenne pályára lépni az oroszországi vb-n” – nyilatkozta Josip Ilicic, az Atalanta középpályása.  A szlovákok várható összeállítása: Kozáčik–Pekarík, Škriniar, Hubočan, Gyömbér–Kucka, Hrošovský–Mak, Hamšík, Weiss–Nemec.  A mérkőzést a spanyol Mateu Lahoz vezeti, és az STV 1 élőben közvetíti. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?