Sport

Gyér érdeklődés a csallóközieknél

Miután a Szlovák Labdarúgó-szövetség 2009-ben aláírásával hozzájárult ahhoz, hogy tiszteletben tartja az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által meghatározott Európai Edzőképzési rendszer alapelveit, regionális szinten is előtérbe került a szakemberképzés színvonalának javítása. És egyre időszerűbb téma. Vajon mi újság e téren a Dunaszerdahelyi járásban?
ÚJ SZÓ ONLINE

2014. február 1. 14:42

„Az átképzések és továbbképzések arra szolgálnak, hogy növeljük a járás csapatainál tevékenykedő edzők rangját és képzettségét. Tavaly Grasroots C néven edzői tanfolyamot indítottunk, december 22-én harmincegyen szereztek C licencet. 2014 elején pedig átképzésre invitáljuk azokat az edzőket, akik edzői oklevelének érvényessége már lejárt – nyilatkozta lapunknak a csallóközieknél február 7-re és 9-re tervezett átképzésről Szerencsés Lajos, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség titkára. – Kivételt képeznek azok a szakemberek, akiknek a C licencnél rangosabb edzői képesítésük van, valamint azok, akik 2012-ben és 2013- ban szerezték azt meg. Ők számításaink szerint hatvanan vannak, mivel azonban járásunkban 220 edzőt tartunk nyilván, ezért számukra kötelezővé tettük az átképzést. Egyébként abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a galántai és a komáromi szomszédainkkal ellentétben mi megtarthatjuk a tanfolyamot, mert megkaptuk az oktatásügyi minisztérium akkreditációját.”
 
A tisztségviselőt is meglepte az edzők passzivitása, a rekvalifikáció iránti gyér érdeklődés. „Talán még a téli álmukat alusszák az érintettek, eddig csupán tízen jelentkeztek. A tisztánlátás érdekében nyomatékosítom: aki nem vesz részt az átképzésen, az a versenykiírás értelmében tavasszal nem tevékenykedhet edzőként a futballszövetségünk hatáskörébe tartozó csapatoknál, az utánpótlás- korosztályt is beleértve. Az átképzés iránt érdeklődők személyesen, de telefonon is jelezhetik részvételüket, de SMS-t, vagy e-mailt is elfogadunk. Továbbra is várjuk a jelentkezőket az edzői képesítést megújító átképzésre, melynek gyakorlati részében instruktorként a szlovák nemzeti tizenegy volt szövetségi kapitánya, Michal Hipp tart bemutatót” – tájékoztatott a részletekről Szerencsés Lajos. 
 
 
 
Önnek ajánljuk

Kizárhatja a Fideszt az Európai Néppárt

A politológus szerint Bugár nem fog visszalépni

Éjfélig váratta a pozsonyi közénséget Nicki Minaj, majd közölte: a koncert elmarad

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

Trump megkapta a legrosszabb színésznek járó díjat

VIDEÓ: Feláldoztak öt tevét a sámánok, hogy még erősebb legyen Oroszország

Legfrissebb galériák
Olvasta már?