Gól nélküli DAC-döntetlen Podbrezován

<p>Nem született gól a dunaszerdahelyiek podbrezovái vendégjátékán a labdarúgó Fortuna Liga első tavaszi fordulójában.</p>

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött a januárban elhunyt FIFA-partjelző, Igor Šramka emlékére.

A tabella második helyén álló hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott helyet a DAC-ból kölcsönadott Róbert Polievka. A podbrezováiak helyzetét nehezítette, hogy a bemelegítés során megsérült a csapatkapitányuk, Jaroslav Kostelný.

A dunaszerdahelyi összeállításban nem volt meglepetés: László Csaba bizalmat szavazott Šatkának, Alukunak és Šafrankónak is.

Amint azt a sárga-kékek szakvezetője megjósolta, a meccs elején a hazaiak átengedték a területet az ellenfélnek, Štepanovskýnak és Zsivkovicsnak volt is egy-egy ígéretes próbálkozása. Aztán főleg a két tizenhatos között folyt a játék, a 23. percben Ljubicic próbálkozott távolról, de lövése nem okozott gondot Kuciaknak. Tíz perccel később a másik oldalon Slávik már jobban megizzadt, amikor nem a legjobb ütemben futott ki Kamil Kuzma beívelt szabadrúgására. Rögtön az ellentámadásból veszélyeztetett a DAC: Zsivkovics centerére Davis robbant a második hullámból a hosszú oldalon, de bombája a kapu mellé szállt. 

A második félidő elején Vida kapott lapot, de az ígéretes szögből elvégzett szabadrúgást nem tudták gólra váltani a hazaiak: Podio kísérletét Slávik védte. Az 55. percben Podio szöglete után Vajda fejesét Slávik nagyszerű reflexmozdulattal kiütötte - ez volt a meccs addigi legnagyobb helyzete. A szünet után már a hazaiak birtokolták többet a labdát, a DAC-táborból fel is hangzott: "Ébresztő! Ébresztő!" A 75. percben Davis lapos beadása után Pačindához került a labda, de fordulásból a kapu mellé lőtt. Hat perccel később Pačinda jó helyzetben nem várta meg a társakat, inkább maga próbálkozott, de a kapu mellé gurított. A másik oldalon Kuzma eresztett meg egy kőkemény lövést, ám a hálótartó vasat találta el.

Így a vége gól nélküli döntetlen lett - a két csapat őszi (még Szencen játszott) összecsapása is 0:0-val végződött.

A DAC a következő fordulóban az eperjesi Tatrant fogadja, és zsinórban öt bajnokit játszik otthon.

Podbrezová-DAC 0:0
Sárga lap: Djordjevics, ill. Štepanovský, Vida, Huk.
Játékvezető: Smolák, 1002 néző.
PODBREZOVÁ: Kuciak - Turňa, Vajda, Kupčík, Djordjevics - Kochan, Podio - Polievka (75. Opoku Bernardina), K. Kuzma, Alexe (85. Migaľa) - Mikuš.
DAC:  Slávik - Zsivkovics, Huk, Šatka, Davis - Ljubicic - Štepanovský (47. Vida), Aluku (70. Sarr), Kontár, Pačinda - Šafranko (90. Mészáros).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?