Gilbert nyert, Contador növelte előnyét

<p>A belga Philippe Gilbert nyerte a Giro d&#39;Italia országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszát, amelyen az összetettben élen álló spanyol Alberto Contador ismét növelte előnyét.</p>

A Melide és Verbania közötti 170 kilométeres csütörtöki etapon egy 12 fős szökevénycsoportból került ki a győztes. Az utolsó hegyen széthullott az élcsoport, ekkor Gilbert is leszakadt, de a lejtőn felért az élen tekerőkre, majd pár kilométerrel a cél előtt faképnél hagyta riválisait és elsőként haladt át a célvonalon.    Az összetett verseny élcsoportja sokáig együtt tekert a főmezőnyben, de amikor a második helyen álló spanyol Mikel Landa belekeveredett egy bukásba, a 2008 után második Giro-diadalára hajtó Contador ritmust váltott és maga mögött hagyta vetélytársait. Landa a főmezőnyt utolérte, így megtartotta második helyét, de honfitársát már nem tudta befogni: 1:13 perccel nőtt a hátránya, amely így már 5:15 perc. Eredmények:18. szakasz, Melide-Verbania, 170 km:1. Philippe Gilbert (belga, BMC Racing) 4:04:14 óra2. Francesco Bongiorno (olasz, Bardiani Valvole) 47 mp hátrány3. Sylvain Chavanel (francia, IAM Cycling) 1:01 p h.    Az összetett élcsoportja:1. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo) 72:23:09 óra2. Mikel Landa (spanyol, Asztana) 5:15 p hátrány3. Fabio Aru (olasz, Asztana) 6:05 p h.    A vasárnapig tartó viadalon pénteken a Gravellona Toce és Cervinia közötti 236 kilométer leküzdése vár a mezőnyre. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?