Gera: „Remélem, folytatódik az álomutazás”

<p>Gera&nbsp;Zoltán kiválóan futballozott a portugálok elleni 3:3-ra végződött Eb-meccsen, amellyel a magyar válogatott bebiztosította a csoportelsőségét. A Ferencváros 37 éves labdarúgójával a meccs után beszélgettünk.&nbsp;</p>

Hogy élte meg belülről a mérkőzést? 

Nagyszerű meccset játszottunk, nem volt akkora nyomás rajtunk, mivel már továbbjutók voltunk, de nyerni szerettünk volna. Nagyon örülök, hogy a 25. válogatottbeli gólom ilyen értékes lett. Kipattant a labda az egyik védőről, mellre vettem, beugrott, hogy korábban rúgtam már onnan szép gólt Angliában, szerencsére ez is bement. Mindent elmond a portugálokról, hogy az utolsó 5–10 percben már nem akartak focizni, ráültek az egy pontra. 

A kapitány gondolkodott rajta, hogy pihentesse-e. Végül egy félidőt játszott, ami bejött. 

A 45 perc nem annyira megterhelő, jól bírtam, de jól jön a pihenő a következő meccs előtt. Minden percét élvezzük az Eb-nek, hihetetlen dolgok történnek velünk, a szurkolóink pedig most is fantasztikusak voltak. 

Mi az oka, hogy ilyen remek formában játszik az Eb-n? 

Örülök, hogy megy a foci, jó csapatban focizok, az a lényeg, hogy élvezem a játékot. 

Mikor élvezte utoljára ennyire a válogatottban? 

Nem is tudom, mikor volt a nemzeti csapatban ilyen jó időszak. Nagyon örülök, hogy más poszton játszom. Lehet, hogy támadóként már nem lennék az együttes hasznára. 

Gondolta volna, hogy ilyen jó válogatottban fog szerepelni? 

Amikor egy csapatnak önbizalma van, akkor olyan dolgokra képes, és olyan dolgokat tesz meg, amit általában nem biztos, hogy megcsinál. Nekünk ezt meg kell lovagolnunk. Ha a játékosnak önbizalma van, akkor bármire képes. Jelenleg a csapatunk olyan állapotban van, hogy bárki ellen képes a győzelemre. 

Hitte volna, hogy ez a képesség benne van a csapatban? 

Sokkal bátrabban játszunk, olyan passzokat is fel merünk vállalni, amilyeneket korábban előtte nem. A másik dolog, hogy a mozgás is nagyon fontos. Ha nincs mozgás, akkor nincs hová passzolni, emellett az erőnléte is nagyon jó a csapatnak. Kiválóan sikerült a felkészülés, ezt bizonyítja az eddigi Eb-szereplésünk. Az, hogy a saját hazádért játszhatsz, a legszebb és legfelemelőbb feladat. Hihetetlenül boldogok vagyunk, és nemcsak mi, hanem az egész ország. 

Akárhogy is végez a válogatott, már hősök lesznek a játékosok. Mostantól kezdve a nagy tét miatt lesz-e nyomás a csapaton? 

Persze, hogy egyre nagyobb a tét, de mi felszabadultan játszhatunk, lelki teher nélkül. A nyolcaddöntőben is a belgák az esélyesek, lehet, hogy kicsit lenéznek bennünket, így elkaphatjukőketis. Alényegaz,hogy adjuk ki magunkból a maximumot, játsszunk jó mérkőzést. A futballban bármi megtörténhet, ki gondolta volna, hogy a topfavorit portugálok csak harmadikként jutnak tovább? Szóval ezen a tornán nincs olyan, hogy biztos esélyes. Például a horvátok megverték a címvédő spanyolokat. Bármi megtörténhet, de nekünk továbbra is szerényen a földön kell maradnunk, és remélem, hogy folytatódik ez az álomutazás itt nekünk. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?