Forma–1: már Vettel áll a pontverseny élén

<p>Sebastian Vettel, a Red Bull pilótája magabiztosan nyerte a Forma–1-es Dél-koreai Nagydíjat, aminek köszönhetően az összetett pontverseny élére állt, hat ponttal megelőzve a tegnap harmadik helyen végzett ferraris spanyolt, Fernando Alonsót. A dobogó második fokára az ausztrál Mark Webber (Red Bull) állhatott fel.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A szombati időmérő edzést Mark Webber nyerte, Vettel (láthatóan nagy) bosszúságára, de a kétszeres világbajnok hamar megmutatta, ki az úr a bikás csapatnál: már a rajtnál megelőzte az ausztrált, és végig vezetve magabiztos győzelmet aratott a Dél-koreai Nagydíjon.

„Nem mondhatnám, hogy szenzációsan rajtoltam – fogalmazott Webber. – Nem tudom, miért indult ilyen gyengén a kocsi, a második egyenesben még tettem egy próbát, de a külső íven nem tudtam megelőzni Sebet. Utána arra kellett elsősorban figyelni, hogy ne koptassuk el túl gyorsan a gumikat. Seb jól vezetett, a csapatnak jó napja volt, de kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült nyernem.”

Bezzeg Vettel önfeledten locsolhatta a pezsgőt a védőszemüveggel is felszerelkezett Adrian Newey főtervező képébe a díjátadó után: Forma–1-es versenyt nyerni mindig jóleső érzés – hát még ha az ember zsinórban a harmadik Grand Prix-n nem talál legyőzőre, aminek köszönhetően a világbajnoki pontversenyben is átveszi a vezetést. S ha lúd, legyen kövér: a 25 éves német pályafutása 25. futamgyőzelmével egyet előrébb lépett az örökranglistán is, megelőzve a legendás argentin Juan Manuel Fangiót. Így Seb az osztrák Niki Laudával és a brit Jim Clarkkal holtversenyben a hetedik helyen áll a rangsorban.

„Boldog vagyok, a verseny lényege a jó rajt volt, amely sikerült, és ezzel megalapoztuk a győzelmet – mondta Vettel a dobogón, miután visszautasította a sapkáját kérő dél-koreai hoszteszlányt. – A poros oldalról is jól indultam, sikerült Mark elé kerülnöm, de a következő egyenesben még a hetedik fokozatban is hallottam, hogy mellém érkezik. A verseny végén a jobb első kerék miatt aggódtam, de végül kibírták a gumik.” Bizony, Vettelnek még az is belefért, hogy a verseny hajrájában egyszer csúnyán elfékezze magát – szerencséjére azt a hibát a második boxkiállása előtt, és nem utána követte el.

A Red Bull párosa mögött a Ferrarié ért célba. Felipe Massa a verseny második felében gyorsabb volt Alonsónál, de a csapat a vb-pontversenyt figyelembe véve érthetően nem engedte, hogy a brazil támadja csapattársát.

„Nem szabad szomorkodnunk, a harmadik és a negyedik helyezést szereztük meg a jelen pillanatban verhetetlen két Red Bull mögött – mondta Alonso. – A McLarent megelőztük a csapat-világbajnokságban, amire nem is számítottunk előzetesen. Kis lépés kell ahhoz, hogy utolérjük a Red Bullt, és akkor csodás küzdelemben döntjük el a vébét a hátralévő négy versenyen.” Alonso amiatt sem aggódik, hogy a második helyre szorult vissza a pontversenyben. „Az utolsó öt idényemben nem az enyém volt a leggyorsabb autó a vébé hajrájában, hozzászoktam már ehhez a helyzethez. Nem érzek különösebb nyomást, hiszek benne, hogy sikerül héttel több pontot szereznem Sebastiannál” – mondta a spanyol pilóta.

A pontszerző helyekért vívott csatákban (mint már jó néhányszor a szezon során) ismét a Sauberek színesítették a futamot. Hét közben vezetőváltás történt az istállónál (az eddigi ügyvezető igazgató, az indiai születésű Monisha Kaltenborn vette át a 69 éves Peter Sauber csapatfőnöki posztját, s ezzel a sportág történetében ő az első nő, aki ilyen feladatot kapott), de úgy tűnik, a női sárm (vagy éppen a jóságos nagypapát idéző Saubernél jóval keményebb fellépés) sem tudta megregulázni a Pérez–Kobajasi mexikói–japán párost.

„A jelek szerint mindkét Sauber-pilóta úgy véli, az első kör az egyetlen a versenyben – dühöngött Button. – Fantasztikus autójuk van, de képtelenek pontokra váltani, mert nem elég összeszedettek. Fogalmam sincs, mit gondoltak. A rajt után megelőztem Schumachert, és Rosberg mellett is elmentem volna, ha Pérez nem jön nekem. A második egyenesben is Nicóval küzdöttünk, a két Sauber mögöttünk volt, de aztán Kobajasi a fékezési zónában belénk szállt. Nem tudom, hogy oldotta meg, hogy mindkettőnket telibe kapjon, de nagyon különleges manőver volt.” Majd az angol levegőt vett, és folytatta. „Botrányos ez a vezetési színvonal, főleg ha azt nézzük, hogy ez az autósport csúcsa. Ezek nem apró vezetési hibák, hanem túl nagyok. Hosszú a verseny, rengeteg lehetőség adódik közben, ezért is meglepő, hogy ilyen dolgok történnek a rajtnál. A futam nem két kanyaron át tart.”

Buttonnek lesz még lehetősége meggyőzni e tétel helyességéről Pérezt – jövőre ugyanis a mexikói lesz a csapattársa McLarenben. (MTI, ns)

Eredmények a 19. oldalon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?