Sport

Folytatódott a vásárúti birkózók diadalmenete

A nyári szünetet, a felkészülési időszakot követő első nagyszabású korosztályos nemzetközi birkózótornán megismétlődött az előző három kiírás forgatókönyve, a vásárútiak negyedszer is otthon tartották polgármesterük kupáját.
Ágh István

2019. október 9. 15:32

birok
Negyedszer is otthon tartották polgármesterük kupáját a vásárúti birkózók (Képarchívum)

A vásárúti birkózóklub külföldön is nagy népszerűségnek örvendő kötöttfogású tornáján, a Polgármester-kupa negyedik felvonásán Ausztria, Csehország, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Ukrajna és Szlovákiai kétszázhuszonegy versenyzője csatázott a győzelemért. Köztük az idei bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál néhány érmes helyezettje. A kezdők két korcsoportban mérték össze tudásukat, rajtuk kívül a fiatalabb és az idősebb diákok, a kadétok, valamint a felnőttek látványos és színvonalas szőnyegcsatáit izgulták végig a férfias sportág hívei a nyárasdi sportcsarnokban.

„Ami bennünket illet, hat versenyzőnk került győztesként a viadal krónikájába, gyűjteményünket további nyolc medállal gyarapítottuk. A nagy konkurenciára való tekintettel nem volt egyszerű feladat dobogós helyezést szerezni. Gazdag éremtermésünknek köszönhetően a csapatversenyben ezúttal is az élen végeztünk. Természetesen javunkra vált, hogy házigazdaként az összes bevethető versenyzőnket neveztük, szám szerint huszonegyen léptek szőnyegre. Mindenki nagyon odatette magát, dicséretet érdemel. Én Tóth Kristóf, Huszárovics László, Huszárovics René és Hervai Dominik teljesítményével voltam a legelégedettebb. Éppen az utóbbinak ítélte oda a zsűri a legjobb hazai versenyzőnek járó különdíjat” – tájékoztatta lapunkat tornájukról id. Soós Tamás, a vásárúti birkózóklub elnöke. 

A klubelnök id. Soós Tamás és a vásárúti birkózótanoda egyik legtehetségesebb versenyzője, Huszárovics László (Képarchívum)

„Védenceink három aranyéremmel kerültek rivaldafénybe, a csapatok versenyében a második legeredményesebb szlovákiai klubként a hatodik helyen zártunk” – büszkélkedett a gömöri alakulat sikerlistájával Radnóti József, a rimaszombati Lokomotíva birkózóklub alelnöke.

A somorjaiak a magas-tátrai edzőtáborozás befejezése után érkeztek a viadalra. „Gönczi Nathan nyolc ellenfelét legyőzve került a dobogó legfelső fokára” – ecsetelte legsikeresebb versenyzőjük győzelmének értékét Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője. A további dél-szlovákiai klubok birkózói közül komáromi és dunaszerdahelyi győztese, füleki, gútai, marcelházai és naszvadi dobogós helyezettje is volt a csallóköziek monstre tornájának.

„Az előző évekhez hasonlóan viadalunkon szervezésből és vendéglátásból is jelesre vizsgáztunk. Ezt igazolják a vendégcsapatok visszajelzései. Természetesen jövőre folytatódik tornasorozatunk” – fogalmazott id. Soós Tamás.
 

Dél-szlovákiai érmesek

IV. POLGÁRMESTER KUPA, korosztályos nemzetközi birkózótorna, kötöttfogás, Vásárút

Kezdők, B csoport – 25 kg: 1. Gönczi Nathan (somorjai); 46 kg: 1. Tomáš Chudoba, 2. Sáfrány Noel (vásárútiak). 
A csoport – 29 kg: 3. Gönczi Mátyás (somorjai); 31 kg: 3. Bodó Barnabás (dunaszerdahelyi); 33 kg: 3. Huszárovics René; 42 kg: 1. Hervai Dominik (vásárútiak), 2. Patkoló Dominik (somorjai); 50 kg: 1. Filip Viktorín (dunaszerdahelyi), 3. Kosár Kristofer (vásárúti).
Fiatalabb diákok – 40 kg: 3. Lakatos Patrik (gútai); 44 kg: 3. Balog Krisztián; 57 kg: 2. Horváth Dávid (fülekiek); 73 kg: 3. Bódis Mátyás (naszvadi).
Idősebb diákok – 44 kg: 2. Berky Attila, 3. Kondáš Nikolasz (rimaszombatiak); 48 kg: 1. Tóth Máté (vásárúti), 2. Dinko Nikolasz (gútai); 52 kg: 3. Kovács Ferenc (dunaszerdahelyi); 57 kg: 1. Lakatos Imre (komáromi); 62 kg: 3. Tibor Ďuráč (gútai); 68 kg: 2. Szarvas Márk (vásárúti), 3. Bartalos Marek (somorjai); 75 kg: 3. Szerencsés Gergő; 85 kg: 1. Szerencsés László; 100 kg: 1. Póda Levente.
Idősebb diáklányok – 55 kg: 2. Sárkány Boxy (vásárútiak).
Kadétok – 45 kg: 1. Oravec Tibor (rimaszombati); 51 kg: 1. Velsicz Richárd (komáromi), 2. Megály Zoltán (marcelházai;) 55 kg: 1. Molnár Brian; 60. kg: 1. Jakub Vydra (rimaszombatiak); 71 kg: 2. Huszárovics László.
Férfiak – 82 kg: 1. Sipka Norbert; 110 kg: 3. Vízy Róbert (vásárútiak). Csapatverseny: 1. Vásárút.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič

Hétfőn újabb lazításokról dönthetnek

A Nemzeti Összetartozás Emlékhelye (Fotók: Steindl Imre Program, Facebook)

Soknyelvű ország – egynyelvű álom és emlék(mű)

Derzsi Réka

Prágai lakos, öt nyelven játszik

SpaceX

Sikeresen dokkolt a Nemzetközi Űrállomáson a SpaceX űrhajója

gygy

Gyógyüdülés járvány idején

Etrekarcsa

Áldásosztó Jézus szobra az etrekarcsai parkban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.