Félméteres javulás után újrakezdés

Dunaszerdahely |

<p>Medgyes Renáta ismét versenyez, ami azért fontos, mert a dunaszerdahelyi távolugrónő tavaly nyáron megbetegedett, és szinte a teljes szezont kénytelen volt kihagyni. Ősszel a nullpontról kezdte újra, és csütörtökön már idei második versenyét nyerte: a pozsonyi Elán-viadalon két 612 centis ugrással utasította maga mögé a mezőnyt.</p>

Hat kísérletéből ötször túlszárnyalta a hat métert, ami kiegyensúlyozottságra és jó formára utal. Valóban így volt?
Teljesen más nekifutással próbálkoztam, mert a korábbi két versenyen gondjaim voltak, egyszerűen nem tudtam az ugródeszkára találni. Csütörtökön engem is meglepett, milyen hajszálpontosan fogtam deszkát, tehát bevált a váltás. Elég jól sikerült a szereplés, bár egy kicsit fáradt voltam, hiszen múlt szombattól már a harmadik versenyen indultam.

Előbb Budapesten, kedden pedig Bécsben ugrott…
Január végén már nyertem egy bécsi versenyt, 606 centivel. Ezután álltam rajthoz múlt szombaton Budapesten, ahova rettentően sok, 33 versenyző jelentkezett, és másfél órán át tartott a három kísérlet. Csak elfáradtam, deszka nélkül ugrottam 580-at. Nem sok értelme volt annak a szereplésnek. Kedden Bécsben sem ment valami fényesen.

Az eredménylistán Megy Sport Dunajská Streda szerepel a neve mellett. Csak nem magának alapított klubot?
De igen. Így a magam ura vagyok, senkinek sem kell elszámolnom, s a papírmunka és a szponzorkeresés szempontjából is jobb ez így. A jövőben, versenyzői pályafutásom után mindenképpen kezdek valamit a klubbal, melynek egyelőre én vagyok az egyetlen versenyzője.

Mit célzott meg az idei fedett pályás idényben? A torinói Eb-t is megpályázza?
Szívem szerint megugranám a 650 centis kiküldetési szintet, de nem tudom, összejön-e, mert tavaly megbetegedtem, és ősszel szinte a nulláról kellett kezdeni az edzésekkel. Ezért inkább az idei nyárra készülök. Ha nem jön közbe a betegség, és lett volna pénzem egy dél-afrikai edzőtáborra, most bátrabban mondhatnám: meglesz a torinói szint. Csak a Tátrában voltunk alapozni, ami teljesen más, mint a meleg égövi edzés. A fedett pályán most arra törekszem, hogy legalább a 621-es egyéni csúcsomat elérjem, és minél közelebb kerüljek a kiküldetési szinthez.

Hogy aztán nyáron, a berlini világbajnokságon rajthoz állhasson…
Ahhoz 662-et kell ugranom. Márciusban háromhetes külföldi edzőtáborba vonulok, szeretnék jól felkészülni a nyárra. Tavaly nagyon jól kezdődött a nyári szezon, nagyokat ugráltam. Harmadik versenyemen értem el a 648-as egyéni csúcsomat, majd a következő héten Csehországban belépésekkel 670-680 körüli eredményeim voltak. Lemérettem, és nem hittem a szememnek, hogyan lehet ekkorát ugrani. Elmentem a következő versenyre, hogy megbirkózzak az olimpiai szinttel, de váratlan meglepetés ért. A szervezetem csődöt mondott, egy méterrel kevesebbet ugrottam, lement a vérnyomásom, s a vérvizsgálaton derült ki, hogy két vírus megtámadta az immunrendszeremet. Utána már csak a szlovák bajnokságon indultam, és októberig pihentem, azóta valahogy rendbe raktam magamat. A tavalyi kihagyás most nagyon hiányzik. Pedig betegségemig nem volt rossz évem, hiszen fél métert javultam.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?