Federer közel a triplához

London. Davenport–Venus Williams amerikai házidöntő lesz női egyesben az angol nyílt teniszbajnokságon. A férfiaknál Federer közel áll a mesterhármashoz, miután tegnap simán nyert Hewitt ellen. A junioroknál az elődöntőben kiesett a magyar Szávay Ágnes.

A világelső Federer zsinórban 35. mérkőzését nyerte WimbledonbanReuters-felvételDavenport néhány perc alatt megnyerte a csütörtökön esőszünet miatt elhalasztott elődöntőt a francia Amélie Mauresmo ellen. Davenport 6:7, 7:6, 5:3-ra vezetett, amikor félbeszakadt a találkozó. A folytatásban Mauresmo adogatása következett, amelyet simán megnyert, majd az amerikai nullra hozta a szerváját, s ezzel bejutott a szombati fináléba. A 29 esztendős tengerentúli játékos eddig egy alkalommal, 1999-ben győzött Wimbledonban: a német Steffi Grafot verte 6:4, 7:5-re, majd egy évvel később döntőt játszott, de kikapott Venus Williamstól (6:3, 7:6), aki a következő évben is megnyerte az angol nyílt teniszbajnokságot. V. Williams és Davenport eddig 26 alkalommal mérkőztek, kettejük párharcában utóbbi vezet 14:12-re.

Férfi egyesben elsőként a címvédő Roger Federer jutott be a döntőbe az angol nyílt teniszbajnokságon, miután három játszmában, 2 óra 7 perc alatt nyert Lleyton Hewitt ellen. A harmadik játszmában (57 p) egészen 6:6-ig fej fej mellett haladt a két játékos. A rövidítés elején azonban megremegett Hewitt keze: előbb elpackázott egy biztosnak tűnő labdát, majd kettős hibát vétett. A svájci Federer előbb 4:1-re, majd 5:2-re vezetett, és az ausztrál már csak szépíteni tudott. A 24 éves világelső – aki 2004-ben és 2003-ban is megnyerte a wimbledoni tornát – ezzel sorozatban 35. összecsapásán győzött füvön.

A második elődöntőben 33 percnyi játék után a mérkőzésvezető az eső miatt félbeszakította a játékot. Akkor a második helyen kiemelt amerikai Andy Roddick 6:5-re vezet Thomas Johansson (12. kiemelt) ellen.

Szávay Ágnes, a Roland Garroson idén junior egyesben és párosban is győztes magyar teniszező két játszmában szenvedett vereséget a lengyel Agnieszka Radwanskától. Szávay korábbi játékától eltérően ezúttal pontatlanul teniszezett: a meccsen 26 önhibát vétett, míg ellenfele csupán nyolcat.

EREDMÉNYEK – férfi egyes, elődöntő: Federer (svájci, 1.)–Hewitt (ausztrál, 3.) 6:3, 6:4, 7:6.

Női egyes, elődöntő: Davenport (amerikai, 1.)–Mauresmo (francia, 3.) 6:7, 7:6, 6:4.

Junior lányok, elődöntő: Radwanska (lengyel)–Szávay (magyar, 2.) 7:6, 6:2. (mit)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?