Farnadon fociztak a ministránsok

farnadi foci
Farnad |

Kétezer-hétben mindössze nyolc csapat nevezett be a Felvidéki Ministránsok Focitornájába. Idén, a tizenharmadik megmérettetésbe már huszonhét alakulat kapcsolódott be három egyházmegyét képviselve.

Voltak Muzsláról, Ebedről, Nagyölvedről, Ipolyhídvégből, Ipolyviskről, Légről, Zsitvabesenyőről, Százdról. Bacsfáról, Ipolyszakállosról, Szőgyénből, Nánáról, Csúzról, Komáromból, Érsekújvárból és Farnadról.

Nem kevesebb mint kétszázharminc vendég érkezett az ezerháromszáz lakosú településre, ahol a Jópásztor Alapítvány, a Pázmaneum Társulás és a Farnadi Katolikus Egyházközösség szervezésében került sor a sporteseményre.

„A találkozó legnagyobb értéke a közösségformálás volt, a résztvevők a lelküket is ünneplőbe öltöztették. Nem hirdettünk gólkirályt, nem értékeltük a legjobb mezőnyjátékos és kapus teljesítményét sem. Az volt a fő célunk, hogy a játék, a sport és a meghitt találkozások összekössék az embereket, és ezzel reményt adjanak nekik” – jegyezte meg Farkas Emese farnadi alpolgármester, a torna egyik szervezője.

Gál Péter diakónus méltósággal emlékezett meg a labdarúgók védőszentjéről, Szent Luigiról, aki a szegény gyerekeket, az árvákat és az elesettek hozzátartozóit segítette. Kétezer-tízben a klagenfurti püspök a futballisták és a focirajongók védőszentjévé kreálta Alios Schwarz Scrosoppi ferences barátot.

A csapatokat korosztályok szerint három csoportba sorolták. A hatvannégy meccsen összesen kétszáztizenhárom gól született. Az egyes kategóriákban a nagymácsédiak, a csúziak és a zsitvabesenyőiek vitték el a trófeát. A legidősebbek kollektívájával (Zsitvabesenyő) a Vatikán színeiben játszó lelkiatyák is megmérkőztek.

A legjobb gólarányt elérő nagymácsédiak elnyerték a Brenner János-kupát, és ezáltal térítésmentesen megtekinthetik a DAC egyik hazai összecsapását. Ft. Farkas Zsolt, a Jópásztor Alapítvány elnöke meghívta a résztvevőket a VIII. Ministráns Olimpiára, amely augusztus 7-e és 10-e között lesz Szőgyénben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?