FA Kupa - megvédte címét a Chelsea

London |

<p>A papírformának megfelelően a Chelsea megvédte címét az angol FA Kupában, miután a londoni döntőben szombaton 1-0-ra győzött a Portsmouth ellen.</p>

Az összecsapást - amelyen a bajnokság első és utolsó helyezettje találkozott egymással - már az első félidőben eldönthette volna a londoni alakulat, ám négyszer a kapufát találta el, egyszer pedig a gólvonalról pattant ki Didier Drogba szabadrúgása. Az első játékrész hajrájában egy brutális szabálytalanság után súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Michael Ballack, a Chelsea német válogatott középpályása.
A fordulást követően hatalmas lehetőséghez jutott a Portsmouth, ugyanis büntetőt végezhetett el, ám Kevin-Prince Boateng rendkívül gyengén végezte el a 11-est, s Petr Cech hárítani tudott. Négy perc múlva már a Chelsea vezetett, Drogba gyönyörű szabadrúgásával. A végső győzelmet Frank Lampard biztosíthatta volna be, ám büntetőt rontott, az eredmény ugyanakkor később sem változott.
Ez volt az FA Kupa történetének 129. döntője.
FA Kupa döntő:
Chelsea-Portsmouth 1-0 (0-0)
----------------------------
Wembley Stadion, v.: Chris Foy
gólszerző: Drogba (59.)

Az elmúlt tíz év győztesei:
---------------------------
2001: FC Liverpool
2002: Arsenal
2003: Arsenal
2004: Manchester United
2005: Arsenal
2006: FC Liverpool
2007: Chelsea
2008: Portsmouth
2009: Chelsea
2010: Chelsea

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?