EURO-2012 - Hodgson az összes játékosát, Prandelli a támadókat dicséri

Kijev |

<p>Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya játékosai bátorságát, míg olasz kollégája, Cesare Prandelli a támadóit dicsérte a vasárnap esti Európa-bajnoki negyeddöntő után, amelyet büntetőkkel az olaszok nyertek meg.</p>

"Azt gondolom, ennél többet nem kérhettem a futballistáktól" - mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Hodgson. "Minden tudásukat beleadták az összecsapásba. Sajnos ennek ellenére nem voltunk elég jók ahhoz, hogy nyerjünk, és amikor tizenegyesekre került a sor, ismét megtörtént velünk az, ami a múltban már annyiszor."

Az angolok a nagy tornákon hosszú évek óta sikertelenek a büntetőpárbajokban, legutóbb az 1996-os Eb-n, a spanyolok elleni negyeddöntőben jutottak tovább tizenegyesekkel.

"Újra azért kell hazamennünk, mert nem tudunk megnyerni egy büntetőpárbajt, ami őszintén szólva teljesen más játék, mint maga a futball" - fogalmazott Hodgson. "Az a hidegvérű megoldás, amit például Pirlo választott, olyasvalami, ami vagy megvan egy játékosban, vagy nem. Ezt edzőként nem lehet befolyásolni."

A 64 esztendős szakvezető hozzátette, két középpályása, Steven Gerrard és Scott Parker sérülten játszotta végig a találkozót.

"A gondjaink ellenére nekünk ugyanúgy voltak komoly helyzeteink, mint ellenfelünknek" - mondta. "Azt gondolom, hogy az olaszok remekül futballoztak, nem vagyok irigy, amiért ők nyertek. Nagyon érdekes taktikai csatát vívtunk az olasz kapitánnyal."

Prandelli a diadal után elsősorban csapata támadójátékát emelte ki, a csatárok közül külön megemlítette Mario Balotelli teljesítményét.

"Mario odajött hozzám és azt mondta, szeretné ő lőni az első tizenegyest" - mesélte az 54 éves szakember. "Ez azt jelenti, hogy erős az egyénisége. Azt gondolom, kiválóan játszott, de az összes támadónk nagyszerű volt. Nehéz volt helyzetbe kerülnünk, de szívvel-lélekkel küzdöttünk."

Prandelli kitért arra is, hogy a kapus Gianluigi Buffon remekül védett a találkozón és a tizenegyeseknél is.

"Tisztában van azzal, hogy képes megfordítani egy mérkőzés alakulását, megbízható, és amikor kell, tökéletesen tud koncentrálni a feladatára."

A lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n az olaszok a csütörtöki elődöntőben a németekkel csapnak majd össze a fináléba jutásért, míg a másik ágon spanyol-portugál csatára kerül sor szerda este. A döntőt vasárnap rendezik Kijevben.

 


Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?