EREDMÉNYEK – ESEMÉNYEK

Héthónapos bizonytalanság után sikerült egybentartani a jugoszláv labdarúgás vezetőségét: a szerbiai és montenegrói szövetség elöljárói megegyeztek egymással, s belgrádi közgyűlésükön Dragan Sztojkovicsot választották elnökké.

Héthónapos bizonytalanság után sikerült egybentartani a jugoszláv labdarúgás vezetőségét: a szerbiai és montenegrói szövetség elöljárói megegyeztek egymással, s belgrádi közgyűlésükön Dragan Sztojkovicsot választották elnökké.

A francia Jérome Neuville, Robert Sassone kettős nyerte a madisont az antwerpeni pályakerékpáros-világbajnokságon. Keirinben az ausztrál Ryan Bayleyé lett az aranyérem. A magyar Szabolcsi Szilvia a női pontversenyben 7. (győzött az orosz Szljuszarjova), a repülőversenyben a 6. (első az orosz Grankovszakaja), az 500 m állórajtos viadalon pedig 9. lett (világbajnok a mexikói Contreras). Férfi sprintben a francia Tournent nyert, a szlovák Jeřábek 11.

A hazai színekben induló Angel Casero nyerte a spanyol profi kerékpáros körversenyt, a Vueltát. Szombaton az olasz Gilberto Simoni volt a leggyorsabb, tegnap az utolsó szakaszon, a 38 km-es egyéni időfutamon pedig a kolumbiai Santiago Botero.

Bulgáriában tegnap este véget ért a női röplabda Európa-bajnokság. Eredmények – elődöntő: Oroszország–Ukrajna 3:0, Olaszország–Bulgária 3:0, a 7. helyért: Románia–Franciaország 3:1, az 5. helyért: Hollandia–Lengyelország 3:2, a 3. helyért: Bulgária Ukrajna 3:1. Az Oroszország–Olaszország döntő lapzárta után ért véget.

Kim Clijsters nyerte a lipcsei női tenisztornát, miután a döntőben 6:1, 6:1-re legyőzte Magdalena Maleevát. A palermói férfitorna fináléjában: Mantilla–Nalbandijan 7:6, 6:4.

Két bronzérmet szereztek a klagenfurti amatőr kickbox–világbajnokságon a szlovák versenyzők: Michal Peniak (91 kg – light kontakt) és Zuzana Valuchová (65 kg – semi-kontakt) lett harmadik.

Robert Štefko (B. Bystrica) nyerte a 105. Běchovice–Prága (10 km) utcai futóversenyt, a nőknél a cseh Petra Drajzajtlová volt a leggyorsabb.

Az asztalitenisz ETTU-kupa nyitófordulójában Malacky–Cordoba 3:0, Rača–Frickenhausen 3:1, mindkét szlovák csapat továbbjutott. A nőknél a nagytapolcsányiak kiestek, miután 3:0-ra kikaptak a német Coesfeld otthonában.

Jövőre Brazília ad otthont a férfi röplabda Világligának (augusztus 12–18.) A csoportbeosztás – A: Brazília, Lengyelország, Argentína, Portugália, B: Olaszország, Spanyolország, Kína, Venezuela, C: Oroszország, Kuba, Hollandia, Németország, D: Jugoszlávia, Franciaország, Görögország, Japán. A fináléba a két-két legjobb válogatott jut.

Női labdarúgó vb-selejtezőn Žiar nad Hromomban: Szlovákia-Magyarország 0: 2 (0:0), gólszerző: Sebestyén (2).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?