Elmaradt a várt csoda

Manchester. Nem történt csoda kedd este az Old Traffordon, a Manchester United 3:0-ra legyőzte a Debreceni VSC-AVE Ásványvíz csapatát a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén, és ezzel a sztárcsapat az elitliga küszöbére jutott.

Az angol sajtó már lefutottnak tartja a visszavágót, ugyanakkor elismeri, hogy a spanyol bíró hibázott, amikor nem adta meg Halmosi Péter szabályosnak tűnő gólját a második félidő elején. Magyar oldalról is vitatják a szabálytalannak ítélt találatot, ugyanakkor a debreceniek abban reménykednek, hogy a visszavágón jó meccset játszanak a világ egyik legjobb klubcsapatával.

Wayne Rooney volt a hazaiak egyik legjobbja, gólja mellett két gólpasszt is kiosztott, így elégedetten értékelt. „Nagyon kemény mérkőzésen értünk el jó eredményt. A debreceniek alaposan megizzasztottak bennünket, de erre felkészültünk. Szerencsére gyorsan gólt szereztünk, ezzel megroppantottuk ellenfelünket. Örülök annak, hogy a szünet után újabb gólokat rúgtunk. Szoros visszavágóra számítok, de a háromgólos előnynek elégnek kell lennie” – mondta az egyik legnépszerűbb angol labdarúgó, akit rengeteg gyerek várt a lefújás után a stadion mellett.

A másik oldalon éppen a támadásokkal volt gond, a debreceni csatárokhoz alig-alig jutott labda, de ha megtaláltak őket a társak, akkor sem volt esélyük a Rio Ferdinand vezérelte védelem megkavarására. A hazai bajnokságban és a Split elleni mérkőzésen oly hatékonyan működő szélsőjáték is befuccsolt, Dombi Tibor erejét felőrölte a védekezés, Halmosi Péter pedig ugyan megtette, amit lehet, csak éppen ez sem volt elég egy szabályos gólhoz.

Supka Attila vezetőedző szerint kedden este nem történt váratlan esemény, kiütközött az angol és a magyar futball közötti különbség: „Egy kicsit megilletődötten kezdtünk, és egy nagy védelmi hibából gólt kaptunk. A folytatásban aztán már felvettük a ritmust, de a támadójátékunk nem volt hatékony, nem valósult meg, amit elképzeltünk. A második félidőben nem adták meg egy szabályos gólunkat, pedig azzal a találattal másképp is alakulhatott volna a találkozó. Két hét múlva, a visszavágón játszunk egy jó mérkőzést, amelyen reményeim szerint ismét odateszik majd magukat labdarúgóim. Biztos vagyok benne, hogy megpróbálnak mindent megtenni, hogy sikerüljön egy jó eredményt elérnünk.”

MANCHESTER UNITED–DEBRECEN 3:0 (1:0), góllövők: Rooney (7.), Van Nistelrooy (49.), Ronaldo (64.). Játékvezető: Luis Medina Cantalejo (spanyol); 60 000 néző. Sárga lap: Máté, Vukmir, Nikolov. MANCHESTER U.: Van der Sar–Neville, Ferdinand, Silvestre, O Shea–Fletcher, Keane (68. Park), Scholes, Ronaldo (68. Smith)–Rooney, Van Nistelrooy; DEBRECEN: Csernyánszki–Nikolov, Éger, Máté, Szatmári–Dombi (85. Böőr), Vukmir, Sándor, Halmosi–Bogdanovics (57. Kiss Z.), Kerekes (52. Sidibe). A visszavágó két hét múlva lesz a Puskás Ferenc-stadionban. (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?