Egyre több a menhelytámogató futó

futás
Komárom |

Mozgalommá kezd terebélyesedni az a jótékonysági futás, amely idén már 4. alkalommal szólította mozgásra a csallóközi embereket. Ismét közel 50 km-t tettek meg a komáromi Dunajka állatmenhelytől a nagymegyeri Dogazyl állatmenhelyig. 

Ezúttal harmincketten kapcsolódtak be Ravasz Eszter és édesapja, Ravasz Ödön kezdeményezésébe. Állatszeretetük ebben is megnyilvánul, a futás pedig népszerűsítő kelléke a jótékonykodásnak. Dél-szlovákiai viszonylatban jegyzett futók is csatlakoznak hozzájuk, de bárki bármilyen távon hozzáteheti a maga részét, akadnak, akik kerékpáron hajtanak a többiekkel. Nyolc közbeeső községben szívélyes fogadtatásban részesültek a futók, és adakoztak is a helybeliek. 

„Egyre többen vagyunk. Hála és köszönet sok embernek, mindenkinek, aki futott, támogatott, hiszen hozzájárult ahhoz, hogy 230 kg kutyatáp és 75 doboz konzerv gyűlt össze, amit átadtunk a két menhelynek. És a felajánlott pénzből kutyatápot vettünk” – sorolja a legfontosabb tényeket lapunknak Ravasz Ödön, és olyan érdekességeket is tálcán kínál, melyekből érdemes csemegézni. 

Ketten voltak a harminckét futó közül, akik a teljes távot megtették: a dunaszerdahelyi Bögi Sándor és a csallóközaranyosi Koczkás Péter, a többiek rövidebb adagokat vállaltak. Ráadásul ismert ultrafutónk, Bögi Sándor mind a négy futáson részt vett, még Garay Ancsi, Tóth Enci, a Machata házaspár, Tóth Ági és Cuki kutyus tartozik abba a társaságba, akik mindannyiszor csatlakoztak Ravasz Eszterhez. Másodszor jöttek el a tatabányai, először a nyárasdi futóklub tagjai. Volt két kisiskolás (Antala Sofia, Győri Emma) is a résztvevők között, az ötéves Győri Orsolya pár kilométert le is futott. Végh Tamás biciklizett közben, négyéves lánya, Dina egy szakaszt futott is Eszterrel. „A legsportosabb falu” címet negyedszer is Ekecs érdemelte ki, a Mozdulj, Ekecs! futói és bicajosai révén. Ide kívánkozik a névsor is – futók: Csicsó Dóra, Kovács Tamás, kerékpárosok: Fekete Katalin, Lukovics Tamás, Németh Vivien, Szalai Szilvia, Reiszmüller Gyula, Reiszmüller Adrián, Csiba Pál és Csiba Zsófia. A futók Nemesócsa és Szilas vezetésének szeretetét is megérezték: a nemesócsaiak a falu előtt várták a futókat és a település központjáig velük tartottak, a szilasiak községükből pedig egészen Ekecsig kísérték őket. A nap örömhíre volt, hogy Csölle Melinda és családja Jenny kutyussal tért haza. „Nemcsak a menhelyeket támogatjuk, hanem egyben a futást is népszerűsítjük, jövőre is jótékonykodva futunk, bízom benne, hogy még többen kedvet kapnak, és velünk tartanak” – reménykedik Ravasz Ödön.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?