Egykori világelsőt is legyőzött a hodosiak játékosa

pingpong
Hodos |

Már Európa legjobb 16 csapata között vannak a hodosi asztaliteniszezők, akik az ETTU-kupa második fázisában megnyerték a jekatyerinburgi csoportkört, a következő fordulóban pedig a belga Sokah Hobokennel találkoznak. Eközben a hazai extraligában is remekelnek.

A hodosiak Oroszországban a luxemburgi Echternachot 3:1-re, a belga Auderghemet szintén 3:1-re, a vendéglátókat pedig 3:2-re győzték le.

„Az eredmény alapján látszólag az utolsó, a hazai Jekatyerinburg elleni összecsapásunk volt a legszorosabb, de akkor már biztos továbbjutók voltunk, és ez is ott volt a fiúk fejében. A legfontosabb meccset a belgák ellen játszottuk, amelyen Lelkes Zoltán legyőzte azt a Jean Michel Saivét, aki a kilencvenes években Európa-bajnok, vb-ezüstérmes és több hónapig világelső is volt. Saive hat olimpián járt, Atlantában ő volt a belga csapat zászlóvivője. Persze már nem mai gyerek, de még mindig nagyszerű játékos. Az egész tornán egyedül Zoli tudta legyőzni” – nyilatkozta büszkén lapunknak Jozef Kmeť, a hodosiak klubelnöke.

A következő fordulóban ismét belga ellenfél vár a hodosiakra. „Erős csapattal találkozunk, amely többszörös belga bajnok, francia és holland idegenlégiósuk is van. Talán ők az esélyesebbek, de mi sem fogjuk könnyen megadni magunkat. Ez a párharc már oda-visszavágós rendszerben zajlik. Az első meccset két hét múlva rendezik Belgiumban, egy hétre rá pedig jön a visszavágó Hodoson. Az asztalitenisz specifikus sportág, ahol nem annyira a hazai pálya előnye, hanem inkább a pillanatnyi fizikai és lelkiállapot dönt. Kiegyensúlyozott mérkőzésekre van kilátás” – vélekedett Jozef Kmeť.

A csapat a hazai extraligában is nagyon jól szerepel, öt mérkőzés után pontveszteség nélkül vezeti a tabellát. Lelkes Zoltán a sportnapilapnak beszélt a célokról: „Az egyértelmű célkitűzés a bajnoki cím. A legnagyobb ellenfelünk a Malacky együttes lesz, de bízunk magunkban, és mi is nyerni akarunk.”

Érdekes

Nemzetközi szinten és itthon is remekelnek

ETTU-KUPA, II. fázis, D csoport, a hodosiak eredményei: Vydrany–D.T. Echternach (luxemburgi) 3:1 (Samuel Novota–Arlindo De Sousu 3:1, Lelkes Zoltán–Traian Ciociu 3:0, Štefan Peko–Kevin Kubica 2:3, Novota - Ciociu 3:1); Vydrany–Logis Auderghem TT (belga) 3:1 (Novota–Jean-Michel Saive 2:3, Lelkes–Ludovic Bierny 3:1, Peko–Jasper Merckx 3:1, Lelkes–Saive 3:0); UMMC-ELEM Jekatyerinburg–Vydrany 2:3 (Konsztantyin Csernov–Novota 0:3, Makszim Kiszelev–Lelkes 3:1, Ilja Iszakov–Peko 3:1, Kiszelev–Novota 1:3, Csernov–Lelkes 2:3).

A csoport végeredménye: 1. Vydrany 6 pont, 2. Auderghem 5, 3. Jekatyerinburg 4, 4. Echternach 3.

FÉRFIEXTRALIGA, 3. forduló: Vydrany–STK Rybník 6:1 (Lelkes 3, Peko 2, Novota 1, ill. Gajdoš 1); Nové Zámky–Geológ Rožňava 2:6 (Ozorák 1, Filada 1, ill. Slováčik 3, Klajber 3); Vydrany–Geológ Rožňava 6:2 (Lelkes 3, Peko 2, Novota 1, ill. Slováčik 1, Klajber 1); Nové Zámky–Rybník 3:6 (Filaga 1, Ozorák 1, Machalík 1, ill. Gajdoš 3, Goga 3).

A tabellát 5 meccs után a maximális 15 ponttal a hodosiak vezetik, a rozsnyóiak a 9., az érsekújváriak a 11. helyen állnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?