Egyedülálló sportkínálat a Basternák-sportemléknapon

<div>Tájainkon páratlan gazdagságú sportkínálattal tűnt fel a versenynaptárban a holnapi ógyallai sportemlék-nap, amelyet Basternák László tragikus halálának 7. évfordulójára szerveznek egykori barátai, tisztelői. Hét sportágban, nyolc versennyel, tornával töltik a napot.</div><div>&nbsp;</div>

„Legkorábban a horgászok kezdenek, reggel hétkor indul versenyük a bagotai Bágerosnál. Az nyer, aki súlyra a legtöbb halat fogja ki a tóból – kezdi a legelső próbatétellel Horján Tibor főszervező, aki azt is elmondta lapunknak, hogy a sportemléknap központja a Feszty Árpád Alapiskolában lesz. – A 9 órakor kezdődő központi megnyitó után mindenki a saját versenyének színhelyére vonul, és megkezdődnek a csatározások. A labdarúgók a városi stadionban játszanak. A nagypályás felkészülési tornán Hetény, Tardoskedd, az Activ Komárom és Ógyalla csapata játszik a bajnoki felkészülés keretében. Lesz kispályás focitorna is, várhatóan hat együttes részvételével, de a létszám még változhat. A Feszty-alapiskolában találkoznak a sakkozók, versenyük rangját emeli, hogy rapidsakkban a 7 fordulós torna egyben a Komáromi járás bajnoksága is lesz. Asztaliteniszben csak egyéni viadal van műsoron, bárki indulhat, negyvenen is összejöhetnek. 3D íjászatban egyéni verseny várható, akárcsak tollaslabdában, teniszben viszont párosok játszanak, többnyire harminc éven felüli férfiak.” Basternák László ismert MKP-s politikus volt, Ógyalla korábbi polgármestere, vállalkozó, akit 2010. július 9-én meggyilkoltak. Legjobb barátja, Ondrusek Péter, a Basternák László Polgári Társulás elnöke volt az emléknap megálmodója. Eddig hatszor három napig tartott, idén először lesz csak sportemléknap. „Vízválasztó lesz ez számunkra. Úgy döntöttünk, hogy az érdeklődés miatt beiktatjuk a műsorba a nagypályás focit is, így a sportágak száma marad, de eggyel több versenyt szervezünk – folytatja Horján Tibor. – Basternák László nagyon elfoglalt ember volt. De ha tehette, a sportnak szentelte szabadidejét. Nagyon szerette a focit, teniszt, asztaliteniszt, és a szellemi sportok közül a sakk volt a kedvence. Az emléknap sportkínálatából pedig mindegyik sportághoz valamilyen módon kötődött. Vagy játszotta, vagy támogatta valamennyit. Így próbálunk emlékezni rá, megköszönni neki, amit tett a sportért. Egyre többen kapcsolódnak be a sportversenyekbe. Három éve már túlléptük a száz főt, idén már háromszázan is lehetnek az emléknapon sportolók, s akár ötszáz embert is megmozgathat az esemény. Nézőcsalogató a nagypályás foci megjelenése a kínálatban. Hét éve kispályás focival, horgászattal, tenisszel és asztalitenisszel kezdtünk, a harmadik kiíráson jött a sakk, a negyediken a tollaslabda és az íjászat. Idén pedig a nagypályás foci.” Ennyi sportágat felölelő egynapos sportesemény nincs több Dél-Szlovákiában.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?