Egy pontért megy a DAC Zsolnára

Dunaszerdahely |

<p>Ma délután (17.30) tévés mérkőzésen (Digi Sport) a címvédő zsolnai együttes otthonában lép pályára a DAC a labdarúgó Corgoň Liga 32., utolsó előtti fordulójában. A Radványi-legénység szeretné megismételni tavaly szeptemberi produkcióját, amikor gól nélküli eredményt ért el.</p>

Halimi és Boya sárga lapok miatti eltiltása lejárt, ám a kameruni játékos szereplése kérdéses, mert térdsérüléssel bajlódik. Struhár még nem jött rendbe, így a dunaszerdahelyi edzőknek improvizálniuk kell a védelem tengelyében.
„A szokásainktól eltérően ezúttal csak a meccs napján utazunk Zsolnára, ahová a tervek szerint dél körül érkezünk meg. Erős kerettel rendelkezik a címvédő, még ha a tavaszi szezonban sok pontot vesztett is. Nagyon nehéz meccsre számítok. Dúbravka személyében kiváló kapussal és jó védelemmel rendelkeznek, a középpályán a nagy munkabírású Bello viszi a prímet, elől pedig a Ceesay, Lietava duó rendkívül gólveszélyes – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Ezért öngyilkosság lenne Zsolnán nyílt sisakkal játszanunk, a zárt védekezésből indított gyors kontrákkal szeretnénk meglepni a favoritot. Ősszel bevált ez a recept, remélem, ezúttal is egy ponttal térünk haza.”
A dunaszedahelyiek várható kezdőcsapata: Novota–Helísek, Obert, Hrabáč, Németh Zsolt–Hassan, Hílek, Halimi, Tomčák–Matúš– Nkendo.
Érdekes, hogy a 2010/11-es küzdelemsorozatban eddig összesen 32 labdarúgót küldött pályára Radványi.
A zsolnaiak hétpontos előnnyel kezdték a tavaszi szezont, ám két fordulóval a bajnokság vége előtt csak a harmadik helyen állnak, a listavezető Slovan 9, a Senica pedig 5 ponttal előzi meg őket.
„Utolsó hazai meccsünkön fölényes győzelemmel és jó játékkal akarunk kedveskedni szurkolóinknak, akiknek nem sok örömük volt az idei évben – nyilatkozta” – Martin Dúbravka a zsolnai honlapnak.
A múlt héten kiállított Guldan nem szerepelhet a csallóköziek ellen. Pavel Hapal edző sem ülhet a kispadon, mert a Dubnica elleni vesztes meccs után keményen bírálta a játékvezetői hármas tevékenységét, amiért két meccsre szóló eltiltást kapott, ráadásul 300 euró pénzbírságot is fizetnie kell.
A DAC 2008-as élvonalbeli visszatérése óta négyszer találkoztak a csapatok Zsolnán, háromszor hazai siker született, tavaly ősszel viszont tizenöt év után pontot szerzett a DAC.
De menjünk sorjában: 2009 márciusában 5:1-re nyertek a vendéglátók (góllövők: Vladavic 2, Rilke, Oravec Adauto, ill. Regedei), 2009 szeptemberében Jež góljával nyert az MŠK, 2010 májusában 4:0-ra győztek a hazaiak (Oravec 2, Lietava, Pečalka). Tavaly szeptemberben 0:0-al zárult a találkozó.
Legutóbb március 11-én Dunaszerdahelyen 2:2-vel végződött a két együttes meccse (g.: Tomčák 2, ill. Lietava, Hílek – öngól).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?