Egy győzelemre az aranyéremtől a címvédő kassaiak

Pozsony |

<p>Két szoros kassai meccs után ismét visszatér a fővárosba a jégkorong extraliga döntője. A negyedik mérkőzésen sokáig úgy tűnt, hogy a Slovannak sikerül a bravúr, és idegenben egyenlítenek az égszínkékek, de a címvédő fordítani tudott a csapatkapitánya, Peter Bartoš két góljával. A kassaiaknak már csak egy győzelem hiányzik a bajnoki címhez, ezt akár ma este is megszerezhetik.</p>

Ezúttal nem hozott szerencsét a gyors gól
Pedig a negyedik mérkőzésen sokáig biztosnak tűnt a Slovan újabb sikere. Talán a nagy feszültség miatt, a döntő eddigi összes mérkőzése a vendégcsapat korai góljával, majd győzelmével végződött. Hétfőn a Slovan védőjének, Stanislav Hudecnek négy percre volt szüksége ahhoz, hogy a kapuba találjon, mégsem örülhetett a végén.
A kassaiak összekapták magukat, s hiába veszítették el legnagyobb sztárjukat, Rudolf Hunát, edzőjük, Rostislav Čada gyújtó hangulatú beszéde után új erőre kaptak és megfordították az állást. „Még soha nem uralkodott olyan atmoszféra az öltözőben, mint a harmadik játékrész előtt, tavaly sem, amikor pedig bajnokok lettünk. Čada edző a lehető legjobb módon buzdított minket, ez a győzelem végső soron az ő érdeme. Mikor Peter Bartoš megfordította az eredményt, szó szerint borsódzott a hátam. Azt mondtam magamnak, már akkor sem veszíthetünk, ha traktorok potyognak az égből“ -nyilatkozta boldogan Július Hudáček, a kassaiak kapusa a találkozó után.

Rudolf Huna mégis pályára lép?
A Slovan számára egyszerű a képlet - ha bajnokok akarnak lenni, a következő három meccset meg kell nyerniük. „A sorozat megy tovább, úgy gondolom, ha ma este győznénk otthon, akkor Kassán is sikerülne az újabb bravúr“ - jelentette ki Jozef Kováčik, az égszínkékek védője.
A fővárosi klub játékosai egyetértenek abban, hogy nem szabad még egyszer elkövetniük az utolsó meccs hibáit. „A kiállítások sokat ártottak nekünk, ha kevesebben vagyunk a jégen, hamarabb elfogy az erőnk“ - panaszkodott az első gól szerzője, Stanislav Hudec.
A kassaiak ráadásul úgy tudtak fordítani, hogy legjobb csatáruk, Rudolf Huna nem is volt a jégen. „Egy korcsolya megvágott a térdem fölött. Egy harmadon át próbálkoztam a játékkal, de nem ment, nem tudtam rendesen korcsolyázni -így hát egyeztettem az edzővel, és lementem. Ha nem vagyok száz százalékos állapotban, nem lehetek hasznára a gárdának, meglátom, milyen állapotban lesz a lábam a meccs előtt“ - jelentette ki Huna. Csapatának biztosan szüksége lenne rá, már csak azért is, mert a támadó utolsó két pozsonyi meccsén négy gólt ütött. (s, t, tg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?