„Egy félidőre valahogy mindig kikapcsolunk”

<p>A bécsi Hypo eddig mind a két mérkőzését elveszítette a női kézilabda Bajnokok Ligájában, Tóth Erzsébet azonban egyre meghatározóbb szerepet játszik a csapatban. A dán Midtjylland otthonában még csak egy gólt lőtt, hazai pályán a Vardar Szkopjének már hatot.</p>

A női BL C csoportjának első fordulójában a Hypo 33:21-re kikapott Dániában, múlt szombaton pedig hazai pályán maradt alul 38:25-re a Vardar Szkopjével szemben. Dániában az első félidőben még tartotta magát az együttes (a szünetben csak három góllal, 14:11-re vezetett a Midtjylland), a Vardar ellen viszont pont az első félidő ment el, a macedón együttes 22:9-re elhúzott. „Valahogy egy félidőre mindig kikapcsolunk – jegyezte meg önkritikusan Tóth Erzsébet, aki nyáron igazolt a bécsi Hypóhoz Zlínből. – Jobban kell védekeznünk, ilyen szintű csapatok ellen nem állhatunk fel egy sima hatosfallal. Az ellenfél lőni fog, és miért ne lőne, ha hét méteren szabad a keze?”Az ötször Szlovákia legjobb kézilabdázónőjének választott Tóth Böbe elismerte, a Vardar ellen katasztrofális első félidőt produkált a csapata. „Sok gólt kaptunk lerohanásból. Ha elveszettük a labdát, nem állítottuk meg még az ellenfél térfelén az akciót. Ezekre a hibákra az edző is figyelmeztetett minket, de mintha aludtunk volna, csak néztünk, mint a moziban.” A második félidőben valamennyire összekapta magát a Hypo (és a Vardar is kiengedhetett kicsit biztos előnye tudatában), Tóth Erzsébet végül hat gólig jutott, ezzel az egész mérkőzés legeredményesebb játékosa lett. „Ahhoz képest, hogy mennyi lehetőséget kaptam, szerintem nem játszottam rosszul. Nyolc gólt is lőhettem volna, de a hat sem rossz. A második félidőben feljavultunk, volt egy húszperces szakasz, amikor remekül kézilabdáztunk. Így kellene az egész meccsen játszani” – hangsúlyozta Tóth Erzsébet. A Hypót irányító Kovács Ferenc egy mérkőzésen nagyjából négypercente rotálja a játékosait, így Tóth Erzsébet az első és a második félidőben is körülbelül 15-15 percet játszott. Korábban a Iuventa Michalovce játékosaként nem ritkán tíz gólnál is többet lőtt egy-egy BL-meccsen, akkor azonban gyakorlatilag végig a pályán volt. Szombaton a Hypo a Győri Audi ETO-t fogadja, amely múlt héten meglepetésre hazai pályán kikapott a Midtjyllandtól. „Nagyon erős csoportba kerültünk, kemény ellenfél volt a Midtjylland és a Vardar is, és most jön a hab a tortán, a Győr. Szeretnénk jó meccset játszani ellenük. Kikaptak a dánoktól, lehet, hogy most nincsenek olyan jó formában – mondta a Hypo átlövője, aki bízik benne, csapata nem fogja minden csoportmeccsét elveszteni a BL-ben. – Nagy az ugrás az osztrák bajnokság után a BL-ben szerepelni, éppen ezért gyakran játszunk barátságos meccseket magyar klubcsapatokkal. Az NB I Európa egyik legerősebb bajnoksága, ezeken a meccseken értékes tapasztalatokat szerezhetünk.”  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?