Egy érem kielégítené

Budapest. A magyar kajak-kenu-válogatott legrutinosabb tagjának Kolonics György számít, aki pályafutása negyedik olimpiájára készül. A kétszeres ötkarikás bajnok, 13-szoros világbajnok kenus Athénból sem szeretne üres kézzel hazajönni.

Esélyeshez méltóan győzött Michal Martikán (bal oldali képünkön) a víziszlalomosok kenu egyes selejtezőjében. Elena Kaliská (jobbról) a női K1-esek selejtezőjében lett második. TASR-felvétel „Nehéz megfogalmazni, hogy mit várok magamtól, hiszen minden versenynek úgy állok neki, hogy nyerni szeretnék, de tény, hogy most erre nem sok esélyt látok. Természetesen nem akarok a kilencedik lenni a döntőben” – fogalmazott a 32 éves klasszis, aki azért némi unszolásra hozzátette: „Ha a két szám közül az egyikben érmet szerzünk, már elégedett leszek.”

A Csepel versenyzője 2000-ben Sydneyben C1 500 m-en lett első, ezúttal Kozmann Györggyel a két páros számban próbál szerencsét. Kolonics 1996-ban, Atlantában C2 500 m-en nyert – akkor Horváth Csaba volt a társa –, s most is úgy érzi, a rövidebb távon lehet esélyük a dobogóra.

„Itt számítok jobb eredményre, már csak azért is, mert májusban, Poznańban sikerült megnyernünk az Európa-bajnokságot. Tény azonban, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz” – fejtegette.

A tapasztalt kenussal ellentétben párja, az Atomerőművet erősítő 26 esztendős Kozmann újoncnak számít az ötkarikás játékokon.

„Nem az olimpiai faluban fogunk lakni, hiszen a szövetség közvetlenül a szkiníaszi pálya mellett foglalt nekünk szállást, hogy ne kelljen sokat utaznunk a kora reggel sorra kerülő futamok előtt, így attól nem tartok, hogy Gyuri figyelmét elvonja majd a forgatag. Természetesen mindenben segíteni fogok neki, amiben csak tudok” – mondta partneréről a népszerű „Koló”.

A szakág képviselői jelenleg még Dunavarsányban tréningeznek, s a válogatott többi tagjához hasonlóan majd csak szombaton utaznak el Athénba. C2-ben 1000 m-en jövő hétfőn, 500 m-en pedig egy nappal később kezdődnek meg a küzdelmek az előfutamokkal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?