Égszínkék invázió Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely |

<p>Szerdán délután negyed öt tájban égszínkék invázió várható Dunaszerdahelyen: a pozsonyi Slovan futballcsapatának szurkolói különvonattal érkeznek a 17.30-kor kezdődő DAC-Slovan bajnoki mérkőzésre.</p>

A rendőrség felkészült a drukkerek fogadására, bár egyelőre nem tudni, pontosan hány vendégszurkoló készül a szezonzáróra.

A Slovan hivatalos szurkolói csoportja, a Belasá šlachta honlapján „Az ünneplés folytatódik!“ szlogennel invitálja tagjait a szerdai mérkőzésre - a fővárosiak már szombaton biztosították bajnoki címüket, s ezt az idény utolsó meccsén is meg akarják ünnepelni. „A Slovan fanklubjának vezetősége egyelőre 600 jegyet igényelt a DAC elleni mérkőzésre. Ha ennél nem lesznek többen a pozsonyi drukkerek, akkor a megszokott módon a vendégszektorban helyezzük el őket. Az a lehetőség is fennáll azonban, hogy hatszáznál több Slovan-szurkoló érkezik Dunaszerdahelyre, akkor az órával szemben lévő lelátón kapnak helyet“ - tájékoztatott Both Péter dunaszerdahelyi járási rendőrkapitány.
Both elmondta, ha 600 drukkernél nem jön több, akkor a Štefánik út a mezőgazdasági iskola parkolójától a Sport utcáig, maga a Sport utca pedig a Bonbon szállótól a stadion VIP-bejáratáig lesz lezárva. Ha viszont igénybe kell venni az órával szembeni szektorokat is, akkor a teljes Sport utcát le kell zárni, s akkor a hazai drukkerek csak a műfüves pálya felől léphetnek be a stadionba, kivételt csak a VIP-vendégek képeznek. „Kedden délután, legkésőbb szerdán délelőtt ki fog derülni, hány Slovan-drukker érkezik -tette hozzá Both. - Olyan információink is vannak, hogy a vendégszurkolók félidőben távozni fognak, hogy idejében visszaérjenek Pozsonyba, mivel a bajnoki trófeát este a pozsonyi Fő téren adják át a csapatnak. A meccs biztosítása szempontjából azonban ez csak részletkérdés.“
Az biztos, hogy a különvonat érkezése után, tehát negyed öt tájékában, illetve a meccset követően, fél nyolc körül ideiglenesen le lesznek zárva a kereszteződések az állomástól a stadionig vezető útvonalon, de csak arra az öt-hat percre, amíg a rendőrség által kísért Slovantábor ott áthalad. Délután kettőtől este tízig a stadion környékén alkoholtilalom lesz érvényben. Both kérte a lakosság türelmét és megértését, s figyelmeztetett, hogy az állomás, a Štúr utca és Sport utca térségéből a lakosok saját érdekükben távolítsák el az autóikat, vagyontárgyaikat, nehogy a Slovandrukkerek megrongálják őket. „Egy hatszáz emberből álló csoport esetében az ilyesmit sajnos rendőri felügyelet mellett sem lehet kizárni. Elővigyázatosságból arra kérnék mindenkit, hogy inkább ürítsék ki ezt a szakaszt, ne itt parkoljanak“ - nyilatkozta a dunaszerdahelyi rendőrkapitány.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?