Dušan Galis nélkül a visszavágón

Pozsony. Megérkezett Pozsonyba a holnapi vb-pótselejtező visszavágójára készülő spanyol futballválogatott. Dušan Galist a madridi sportszerűtlen viselkedése miatt a FIFA egy mérkőzésre eltiltotta, így a szlovák szövetségi kapitány nem ülhet a kispadon.

A spanyolok Pozsonyban is nyerni akarnakReuters-felvételA spanyol csapattal tartott a legendás dobos, Manolo, aki a hispán nemzeti együttes törzsszurkolójának számít. Az 1982-as világbajnokság óta valamennyi mérkőzésre elkíséri a válogatottat; Pozsonyban is kedvencei sikerében bízik: „Alig várom már az összecsapást, szerintem 2:0-ra vagy 2:1-re nyerünk. Utólagosan is elnézést kérek a szlovákoktól, amiért Madridban fütyültek a himnuszuk alatt.” A repülőtéren szűkszavúnak bizonyultak a spanyol sztárok, de az autogramot kérő szurkolók kérését nem utasították el. Luis Aragones szövetségi kapitány viszont nem titkolta: nyerni jöttek Szlovákiába. „Mindkét csapat győzni akar, de ha játékosaim úgy játszanak, mint Madridban, begyűjtjük a három pontot. De nagyon téved, aki azt hiszi, sétagalopp mérkőzés vár ránk a téglamezei stadionban” – nyilatkozta a 67 esztendős szakember. Luis Aragones tavaly nyártól irányítja a válogatottat, s vezetése alatt még veretlen a gárda: tizenegyszer nyert, s hatszor döntetlenezett. „Annak ellenére, hogy odahaza simán nyertünk, egyáltalán nem becsüljük le a szlovákokat, akik erős csapattal rendelkeznek. Abban azonban biztos vagyok, nem hagyjuk kiénekelni a sajtot a szánkból, s mi jutunk ki a németországi világbajnokságra” – szögezte le Ángel María Villar Llona, a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke.

Miroslav Karhan, a szlovák együttes csapatkapitánya távozott a visszavágóra készülő keretből. A Wolfsburg 29 esztendős középpályása sérüléssel bajlódik, s mivel Madridban begyűjtötte második sárga lapját, Pozsonyban nem léphet pályára. „A kiállított Marián Had velünk maradt, annak ellenére, hogy eltiltás miatt nem játszhat. Új játékost nem hívunk be, a kapusoknál is marad a Čontofalský, Kelemen kettős” – nyilatkozta Róbert Tomaschek, a szlovák nemzeti tizenegy csapatvezetője. (sita)

Nyolcmillió spanyol tévénéző

Madrid. A madridi Atletico stadionjában 54 851 szurkoló látta a szombati, szlovákok elleni labdarúgó vb-pótselejtezőt. Spanyolországban a képernyők előtt pedig több mint 8 millióan figyelték a fontos összecsapást. A TVE-1 tévétársaság által közvetített meccset átlagosan 8 408 000 néző követett figyelemmel. Ez azt jelenti, hogy minden másik hispán a mérkőzést választotta. Legtöbben 22.35-kor nézték a találkozót, szám szerint 10 025 000-en. (sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?