Duplázók az Ezüst-tó Rancson

western
Galánta |

Dél-Szlovákia egyik legjobb felszereltségű lovaslétesítményében, a járási székhely melletti Ezüst-tó Rancson zajlott a Westernlovagló Vándorkupa idei második versenye.

A gútai rajthoz képest bővült a mezőny, és eggyel több versenyszám volt. Ezúttal a szokásos junior és open kategóriában lebonyolított szlalom és hordókerülés mellett profi openben is voltak indulók, mégpedig hárman. A győzelmet a hosszúfalui rancs lovasa, Takács Tamás szerezte meg Romeo hátán. A másik két kategóriában dupláztak a legjobbak, mind szlalomban, mind hordókerülésben nyertek: a junioroknál Hajtman Hanka, az Egri-westernteam lovasa Little Step to Bar nyergében, az openben pedig a TJ Performance Barrel Horses színeiben Tímea Jasenková Topsail Daerl Girl lovával. 

„25 versenyző indult, nem születtek rossz idők a nehéz talajú pályán s a 35 fokos hőségben. Minden rendben volt, a jó szervezés is bizonyítja, helyes lépésnek bizonyult ezt a rancsot is bevenni a vándorkupába – tájékoztatta lapunkat Láng Róbert főbíró. – Verseny közben nem csak a gyorsaság számít. Mindig tetszett nekem, amikor a lovas ésszel lovagol, és nem bántja az állatot a minél jobb eredmény elérése érdekében. Feltűntek új versenyzők is, akik ebben a szellemben lovagolnak, és nem régi módon. Le a kalappal előttük.” 

A Westernlovagló Vándorkupa idei harmadik versenye 2021. július 10-én a nyírágói Nýrwestben lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?