Döntetlenezett a Nitra és a Győr

Nyitra |

<p>Döntetlenezett az FC Nitra a Győri ETO együttesével a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójának első mérkőzésén.  Nyitra népét a vb kellős közepén nem hozta lázba a közép-európai futball.</p>

Hiába szólt a meccs előtt a stadionban a BL-himnusz, a lelátók félig sem teltek meg. A vendégszektorban viszont szorongtak a drukkerek: a győrieket közel 500 szurkoló kísérte el. A nyitrai kemény mag jóval kisebb volt, de a hangjukat a hazaiak is kiengedték – a két tábor kölcsönösen gyalázta egymást, de tettlegességre nem került sor.

A meccset a nyitraiak kezdték jobban, a 14. percben Štetina laposan belőtt szabadrúgásába Martin Tóth ért bele, a labda pedig a hálóban kötött ki – 1:0. A hazaiak pontrúgásai később is veszélyesek voltak, de a győriek idővel rájöttek, ellenfelük egyáltalán nem verhetetlen, s a széleken könnyen zavarba hozható. A 39. percben egy jobb oldali beadás után az észt Kink egy kemény lövéssel egyenlített – 1:1.

A hazaiak támadójátékából hiányzott az ötlet (a tavalyi szezon gólkirálya, Rák Róbert még nem épült fel a sérüléséből, így csak tanácsadóként ült a kispadon), ezért a szünetben Šimoneket Mikuš váltotta. A 19 éves csatár szép cselekkel mutatkozott be, de a 16-osban lövés helyett inkább elesett.

A győriek egyre többet birtokolták a labdát, az 58. percben pedig Kink észrevette, hogy Hroššo kint áll a kapujából, és 25 méterről gyönyörűen (á la Quagliarella) átemelte – 1:2.

A 78. percben Glenda egyenlítehett volna, de az ötösön belülről a kapu fölé bombázott. A győri drukkerek elkezdték énekelni a Himnuszt, a nyitrai közönség fütyült, aztán ujjongott: a csereként beállt Sloboda ugyanis három embert kicselezve éles szögből a kapus lába között a hálóba lőtt – 2:2.
Az ETO még így is nyerhetett volna: Aleksidze lövését azonban nagy bravúrral védte a korábban sokat bizonytalankodó Hroššo, Völgyi szabadrúgása pedig elkerülte a kaput.

A visszavágót jövő csütörtökön játsszák Győrben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?