Döntetlen a riválisok derbijén Gútán

gutafoci

A Gőgh Kálmán Stadionban 1:1-es döntetlennel fejeződött be a gútaiak ógyallaiak elleni presztízscsatája. A Nyugat-szlovákiai Régióbajnokság 4. fordulójának nagy érdeklődéssel várt járási rangadóján már az első fél órában kialakult a végeredmény.

„Az idény elején tartunk, de egy héttel ezelőtt már a harmadik régiórangadót játszottuk. Az ímelyieket vendégként, a marcelházaiakat vendéglátóként fektettük két vállra, ezúttal döntetleneztünk. Jobban kezdtünk, a párharc első harmadában az ellenfél térfelén zajlott a játék. Jakab találatával a 26. percben vezetést szereztünk, négy perccel később az ellenfél egyenlített. Egy eladott labda után Bayemi mattolta védelmünket. A második félidőben mindkét oldalon voltak helyzetek, egyik fél sem volt képes ziccereiből hasznot húzni. Elismerem, az utolsó negyedórában a vendégek voltak a jobbak, két gólhelyzetet is elpuskáztak. Véleményem szerint a pontosztozkodás igazságos” – vélekedett a találkozóról Máté Zsolt, aki 2010 decemberétől irányítja a Vág-partiak együttesét. Korábban játékosként is rendszeresen csatasorba állt, újabban már csak szükség esetén lép pályára. „Szerencsére bővebb kerettel rendelkezünk, teljes erőbedobással az edzésmunkára, a taktikára és a stratégiára koncentrálhatok. Egyébként nálunk a hazai nevelésű fiatalok beépítése a cél. Az ógyallaiak elleni mérkőzésen hárman a kezdőben kaptak bizonyítási lehetőséget, tovább három társukat pedig csereként küldtem csatába. Papíron a leggyengébb láncszemként kerültünk egy erős mezőnybe. Sok a számunkra ismeretlen ellenfél, ezért is nehéz feladat az esélylatolgatás. A legapróbb részletekre is ügyelni kell. Jó példa erre a garamkovácsiak elleni összecsapás végkifejlete. A 90. percben, amikor már tarsolyunkban éreztük az egy pontot, szerezték a vendéglátók első találatukat, a hosszabbításban pedig még egyszer betaláltak… Ami a végcélt illeti, szeretnénk kiharcolni a bennmaradást” – fogalmazott a gútaiak trénere.

„A mérkőzés kezdete előtt kiegyeztünk volna a döntetlennel, de a lefújás után hiányérzetünk támadt. A találkozó lefolyására, helyzeteink számára való tekintettel győznünk kellett volna. Bayemi akár mesterhármassal is rivaldafénybe kerülhetett volna a rangadón. Szerintem szabályos gólunkat les címén érvénytelenítette a játékvezető” – summázta távirati stílusban a derbi legemlékezetesebb történéseit Zdenko Kršte- ňanský, az ógyallaiak trénere. Mint ismeretes, a sörgyáriak a komáromi KFC fakócsapataként funkcionálnak. A gólszerző Nguidjol Bayemi is leggyakrabban a „violák” mezében tüsténkedik a II. labdarúgóligában. „Gyakran elhangzik: könnyű nektek, hiszen felsőbb osztályban futballozó játékosokat küldenek hozzátok a komáromiak. Természetesen jól jön a segítség. Azt viszont tudni kell, hogy az erősítések meccsenként változnak, edzéseinket nem látogatják. Ez a tény viszont rányomja bélyegét az összjátékra” – ecsetelte a kölcsönjáték pozitívumát és negatívumát Zdenko Kršteňanský, aki védenceivel látványos, színvonalas játékkal szeretne kedveskedni szurkolóiknak. Az ógyallaiak egyébként a középmezőnyben szeretnék megvetni a lábukat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?