DAC: kezdődik a harc Európáért

daclip

Kedden a nemzetközi kupaszereplésért kiírt rájátszással folytatódik a szezon a DAC labdarúgócsapata számára. A sárga-kékek 19.30-kor a nyolcadik helyen végzett liptószentmiklósiakat fogadják a MOL Arénában.

Alapvetően a Fortuna Liga második és harmadik helyezettje mellett a Slovnaft Cup győztese szerez indulási jogot az Európa-konferencialigában, de a kupát az a nagyszombati Spartak hódította el, amely egyébként is biztosította helyét a nemzetközi kupaporondon. Emiatt a 4–7. helyen végzett csapatok részvételével rájátszást hirdettek az utolsó kiadó EKL-helyért.

Miután a szerediek nem kaptak licencet a következő szezonra, az impozáns ötödik hely ellenére nem szálhattak harcba a nemzetközi kupaszereplésért, helyettük a nyolcadik liptószentmiklósiak kaptak lehetőséget a rájátszásban szerepelni.

Friss kulcsemberek

A DAC sorozatban ötödször juthat ki Európába, a klubtörténelem során pedig nyolcadszor jöhet össze a nemzetközi kupaszereplés a dunaszerdahelyiek számára.

A sárga-kékek egy Spartak elleni vereséggel (0:1), gyenge teljesítménnyel hangoltak a mai összecsapásra. Szombaton több játékos is pihenőt kapott a liptóiak elleni kulcsfontosságú találkozó miatt, így Dominik Kruž-liak és Nikola Krstovic a keretben sem volt ott, Balogh Norbert és Milan Dimun pedig csak egy félidőt játszott a kerületi derbin.

Ma ők mindannyian bevethetők lesznek és várhatóan a kezdőcsapatban kapnak helyet. Ugyanakkor biztosan nem lesz ott a pályán a régóta sérüléssel bajlódó Kalmár, Szendrei és Balic, valamint Alex Pinto, aki a múlt héten bokaműtéten esett át Portugáliában, így másfél hónapig harcképtelen lesz. „Nincsenek újabb sérültek és lapok miatt sem fog hiányozni senki. Teljes erővel várjuk a keddi mérkőzéstˮ – mondta Martin Raška másod- és kapusedző a Spartak elleni derbi után. Joao Janeiro vezetőedző, aki Nagyszombatban sárga lapok miatt nem ülhetett le a kispadra, letöltötte eltiltását és visszatér.

Bizakodnak a liptóiak

A liptószentmiklósiak újoncként felülmúlták a várakozásokat és nyolcadikként zártak a bajnokságban. Ugyanakkor ők is vereséggel hangoltak a találkozóra, meglepetésre 2:0-ra kikaptak hazai pályán az aranyosmarótiaktól.

Az alapszakasz során kétszer találkoztak a dunaszerdahelyiekkel az aktuális szezonban: augusztusban a DAC 3:1-re győzött a MOL Arénában (azon a találkozón még Németh Antal irányította a csallóközieket, a kapuban Jedlička állt, de ott volt a pályán Beszkorovajnij, Schäfer, Divkovic és Taiwo is).

Az október végi, poprádi találkozót viszont meglepetésre 1:0-ra a liptóiak nyerték.

„Nem csak vendégeskedni megyünk Dunaszerdahelyre. Győzni szeretnénk, mert látjuk erre a lehetőséget – mondta lapunknak Pinte Patrik, a liptóiak támadója. – Szép stadion, jó pálya és jó szurkolás vár ránk, ez szerintem mindenkit fel fog heccelni.ˮ

A DAC vereség esetén lemarad az Európa-konferencialigáról és véget ér számára az aktuális szezon, győzelem esetén pedig pénteken 20 órakor a Žilina–Trenčín párharc győztesével döntőzik a MOL Arénában.

A mai találkozót a Markíza platformja, a Voyo élőben közvetíti. A játékvezető Kráľovič lesz, a videóbírós rendszert Michal Očenáš felügyeli. A szezonbérletek érvényessége automatikusan meghosszabbodott a rájátszás mérkőzéseire, így a bérletesek ingyen tekinthetik meg a liptószentmiklósiak elleni (majd győzelem esetén a pénteki) mérkőzést.

Tegnap este kihirdették a Fortuna Liga legjobbjait. Dunaszerdahelyi játékost sem az év csapatában, sem az év felfedezettjeiből álló névsorban nem találni. A győzteseket keretes írásunkban találják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?