DAC: interjú Regedei Csabával

Dunaszerdahely |

<p>A nyáron az Újpesttől érkezett Regedei Csaba a DAC kulcsemberei közé tartozik. A 25 éves magyar futballista remek lövéseivel és pazar szabadrúgásaival tartja sakkban a kapusokat.</p>

Legutóbb két gólpasszal járult hozzá a rózsahegyiek elleni bravúros – kilenc emberrel kivívott – győzelemhez.

Milyen volt a drámai találkozó belülről?

Rendkívül nehéz. Sajnos, zárt kapuk mögött zajlott az összecsapás, de a lelkes drukkerek a stadion mellől is tizenkettedik játékosként segítettek bennünket. Fantasztikusak a szurkolók, le a kalappal előttük. Ilyen rajongók előtt nem lehet lazsálni. Rosszul indult számunkra a találkozó, kétszer is vesztésre álltunk, de innen is tudtunk fordítani. Leo Kweuke ismét igazolta kivételes klasszisát, parádés góljának köszönhetően kétszeres emberhátrányban is hoztuk a három pontot. A győzelmet a szurkolóinknak ajánlom fel, akik a meccs után majdnem agyonszerettek bennünket.

Pályafutása során sikerült már kilenc emberrel kivívnia a győzelmet?

Nem. Ez volt az első eset. Úgy emlékszem, még a győri csapat tagjaként két kiállított játékosunk ellenére döntetleneztünk, csakúgy, mint október végén immár dunaszerdahelyi színekben az Artmedia elleni kupameccsen.

Közel 150 magyar élvonalbeli meccsen egy gólt szerzett, a DAC-ban már most kettőnél tart.

Ha a nyitraiak elleni nyitómeccsen nem ítélte volna a bíró utólagosan öngólnak a lövésemet, már a három találatosok között lennék. Jólesik, hogy bíznak bennem a társak és az edzők. Werner Lorant engem jelölt ki a szabadrúgások és a sarokrúgások elvégzésére. Remélem, még nem lőttem el a puskaporom, s a nagyszombatiak és a zsolnaiak után más csapatok hálójába is sikerül betalálnom.

Jobbhátvédként érkezett, de a DAC-ban a középpálya jobb oldalán játszik. Megszokta már az új szerepkört?

A védelemben valamivel magabiztosabbnak érzem magam, ám egyre jobban kezdem megszokni az új posztomat. Lorant mester szerint itt hasznosabb vagyok a csapat számára. Hogy valami van ebben, azt az is igazolja, hogy például a rózsahegyiekkel vívott meccsen is két gólpasszal járultam hozzá a győzelemhez. (Szabó Zoltán)
A teljes interjú nyomtatott kiadásunkban olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?