DAC diákkvartett az első ligában

Dunaszerdahely |

<p>Felemás a DAC-utánpótlás idénybeli mérlege.</p>

A fiatalabb és az idősebb ifik búcsúzni kényszerültek a honi élvonaltól, az U15-ös (1996-ban született gyerekek) korosztály II. ligában produkált elsőségének köszönhetően viszont a dunaszerdahelyi klub két fiatalabb (1999-es és 2000-e sszületésű) és két idősebb (1997-es és 1998-as születésű) diákok alkotta alakulata csatázik augusztustól a pontokért az I.ligában.

Az U15-ös korosztály a nyugat-szlovákiai II. liga nyugati csoportjában Stanislav Lieskovský irányításával kezdte a pontvadászatot. A 7. forduló után Dariusz Pawlovicz került a vezetőedző posztjára. A nevezett másfél éves szünet után tért vissza a klubhoz, s a korábbi időszakban már foglalkozott a csapattagok zömével.

Dariusz Pavlovicz kockáztatott
Elmondása szerint kockáztatott. A második helyezett DAC-ot a listavezető vágsellyeiek otthonában vezette először csatába. A négy pont előnnyel élen tanyázó Vágpartiak otthonában aratott 3:0-s dunaszerdahelyi győzelem után fordult a kocka, a csallóköziek csakhamar átvették a vezetést, idén júniusban hét pont előnnyel értek célba. „Sokat nyomott a latban a mátyusföldi rivális elleni idegenbeli sikerünk. A gyerekek megbizonyosodtak róla, hogy a legjobbnak tartott riválisuk is verhető. Az általam irányított alakulatnak nem volt sebezhető pontja, posztja. Erényeink közé sorolnám a kiegyensúlyozottságot, a megbízhatóságot, a jó csapatszellemet. Javunkra vált, hogy az általam kittipelt környékbeli srácoknak nem okozott gondot a beilleszkedés, olajozottan működött a gépezet“ - fogalmazott a sikerkovács.

Három év alatt két bajnoki elsőség
Megtudtuk, az együttes gerincét azok a játékosok alkották, akik három évvel ezelőtt utcahosszal lettek elsők a III. ligában. Természetesen a bajnokcsapatnak is voltak meghatározó egyéniségei. „Bénes László a korosztályos országos válogatott ajtaján kopogtat, rajta kívül még a csapat gólfelelőse, Dominik Malý és Busánszky Viktor játszotta a prímet. Átlagon felülit produkált Gányovics Erik, Kelemen Csaba és Csikmák Gábor. A többiek is jól helytálltak, csapatdiadal volt a javából“ - értékelte a kollektíva tagjait a hazai pályán veretlen DAC vezetőedzője, akinek a munkáját asszisztensként Medgyes József segítette.
Lezárult egy fejezet, milyennek ígérkezik a folytatás? „Korosztályos csapatról lévén szó, az együttesből csupán ketten (Bénes, Sandal) maradnak hírmondónak. A többiek az idősebbek között folytatják a pályafutásukat. A minap sok sikert kívántam védenceimnek, ugyanis elköszöntem tőlük és a DAC-tól. Új kihívás vár rám a somorjaiaknál, ahol az STK II. ligába került idősebb diákcsapatát vezetem csatába“ - nyilatkozta a váltásról a sikeres nevelőedző, Dariusz Pawlovicz. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?