Cíger lehet a hokikapitány

<p>A Szlovák Jégkorongszövetség végrehajtó bizottsága holnapi ülésén várhatóan Zdeno Cígert nevezi ki a válogatott szövetségi kapitányának.&nbsp;</p>

Cígert Igor Nemeček, a szövetség elnöke kereste meg ajánlatával. A 45 éves szakember rövid gondolkodási idő után bólintott. „Előzetesen elfogadtam a felkérést. A válogatott minden edző és az én számomra is mindig a legnagyobb kihívást és megtiszteltetést jelentette a múltban is, és ez a jövőben is így lesz. Végérvényesen kedden kellene eldőlnie a dolognak” – nyilatkozta Cíger a sportnapilapnak, utalva a végrehajtó bizottság ülésére.  Cíger a szövetség júniusi elnökválasztásán Nemeček kihívóját, Richard Lintnert támogatta, ám véleménye szerint a szembenállás helyett összefogásra van szükség hokiberkekben. „Az új pozíciómban a felek megnyugtatása érdekében szeretnék fellépni a felbolydult közegben. A feszültség fokozása helyett nyugalomra van szükség, a különféle bojkottok nem segítenek” – mondta Cíger.  Miroslav Šatan korábban azért sem vállalta el a válogatott főmenedzseri tisztségét, mert szinte valamennyi nevesebb hokis kijelentette: a tisztújító kongresszus sportszerűtlen választási szabályai miatt nem akarják, hogy Nemečekkel kapcsolatban emlegessék őket, és a nemzeti csapat bojkottja is felmerült a részükről. „Mivel jelenleg a válogatottnak nincs főmenedzsere, közvetlenül a szövetség elnöke szólított meg. Előbbi poszttal kapcsolatban újra fölmerült Miro Šatan neve, sőt Robo Švehláé is, de ez nem az én kompetenciám” – jegyezte meg Cíger, aki azt még nem akarta elárulni, kit kérne fel asszisztensének.  Cíger 2006-ban a válogatottnál Július Šupler segítőjeként kezdte meg edzői pályafutását. Később a Slovannal két bajnoki címet is szerzett, az utóbbi években saját ifjúsági akadémiáján dolgozott.  A szlovák válogatottól a májusi világbajnokság után búcsúzott az addigi kapitány, az azóta már a cseheket irányító Vladimír Vůjtek. (šport, SITA) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?