Button, Heidfeld, Glock és az eső

Szepong |

<p>A brit Jenson Button (Brawn GP) nyerte a vasárnapi Forma-1-es Malajziai Nagydíjat. A második helyen a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) végzett, míg a harmadik a szintén német Timo Glock (Toyota) lett.</p>

A vb-címvédő brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a hetedik lett.

Az 56 körös viadalt a szakadó eső miatt 24 körrel a zárás előtt félbeszakították, majd 50 perc elteltével le is fújták, így a szabályok szerint az utolsó teljes kör végeredménye adta a befutót.

Az élről startoló Button, aki az idei első futamot, az Ausztrál GP-t is megnyerte, győzelméért - a vonatkozó szabályok szerint - a tíz helyett öt pontot kapott, és a többi pilóta is hasonló "felezésben" részesült.

Gond nélkül lezajlott a rajt, a német Nico Rosberg a negyedik helyről pompás starttal az élre tört. Az első kör végén az olasz Jarno Trulli (Toyota), Button és a spanyol Fernando Alonso (Renault) volt a sorrend az élen. A brazil Rubens Barrichello (Brawn GP) szintén remekül rajtolt és az ötödik pozícióba tört előre.
Robert Kubica (BMW-Sauber) autója már a harmadik körben "megadta magát", és a lengyel pilóta számára ezzel befejeződött a Malajziai GP.

Az ötödik kör végén változatlanul Rosberg vezetett, változás csupán annyi volt az élcsoportban, hogy Barrichello megelőzte a műszaki gondokkal küszködő Alonsót. Hamilton csak a 11. volt.

Megkezdődtek a kerékcserék és üzemanyag-vételezések, miközben óriási viharfelhők gyülekeztek a pálya körül, az összes pilóta nagy taktikázásba kezdett, hogy mikor kerüljenek fel a "vizesgumik". A boxlátogatások után Button került az élre, mögötte Rosberg, Trulli és Barrichello robogott.

A 22. körben megérkezett az eső, az összes pilóta kirobogott a boxba új gumikért.

Féltávnál - miközben egyre jobban esett, és pillanatról pillanatra változott a helyzet - Button volt az első, Glock a második. Egy körrel később a félemetes tempóban autózó Glock már az élen robogott. Igaz, rövid ideig, mert egy újabb gumicsere miatt csak a második pozícióba jött vissza.

Huszonöt körrel a zárás előtt már olyan erősen zuhogott, hogy szinte állt a víz a pályán, ezért beküldték a biztonsági autót. A mezőny csak "lépésben cammogott" az aszfaltcsíkon, majd egy körrel később meglengették a piros zászlót, félbeszakítva a futamot, mert többen is megpörögtek a már irányíthatatlan gépekkel. Az összes pilóta bevonult a boxba és várta, mit dönt a versenybíróság: lefújják-e a viadalt, vagy folytatódhat a száguldás. A 2007-es világbajnok finn Kimi Ra:ikkönen (Ferrari) azonban már megérezhetett valamit, mert levette a tűzálló öltözékét és egy bermudanadrágban falatozni kezdett....

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?