Bundesliga - megbotlott a Bayern, kiesik a Hertha

Berlin/Budapest |

<p>Ismét szorossá vált a versenyfutás a német labdarúgó bajnoki címért, miután a 32. fordulóban a Schalke mindhárom pontot elhozta Berlinből, a Bayern viszont csak döntetlent ért el Mönchengladbachban.</p>

A két együttesnek egyaránt 64 pontja van, ám a bajorok gólkülönbsége sokkal jobb. Ez azt is jelenti, hogy ha megnyerik a hátralévő két meccsüket a kiesőjelölt Bochum és Hertha ellen, a Schalke már nem lehet bajnok.
Felix Magath zanítványai 61 ezer néző előtt léptek pályára a Hertha ellen a berlini Olimpiai stadionban. Kuranyi előbb fejjel, majd lábbal is elvétette Drobny kapuját. Fordulás után a vendégek veszélyeztettek, majd feljött a Hertha. Játékosai sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám Cicero, Gekasz, Raffael, majd ismét Gekasz a legnagyobb ziccereket is elpuskázta. S amint az lenni szokott, egy kontrából a vendégek betaláltak. Egy balról beívelt labdát Farfán kapura fejelt, Drobny lábbal hárított, ám a tehetetlen védők közé berobbanó Westermann 8 méterről három pontot érő gólt szerzett a Schalkénak. Az eredmény gyakorlatilag megpecsételte a Hertha sorsát, amelynek már csak matematikai esélye van az osztályozót jelentő 16. hely megszerzésére. A két utolsó fordulóban azonban két nagyágyú vár Dárdaiékra: a Leverkusen (idegenben) és Bayern München (otthon) ellen nemhogy hat, de akár két pont megszerzése is valóságos csoda volna.
Nagy csata, nyílt sisakkal vívott küzdelem zajlott Mönchengladbachban is, ahol a 12. helyezett Borussia 54 ezer néző előtt fogadta az élen álló Bayernt. Ez a különbség azonban nem látszott, mert helyzetek szép számmal akadtak mindkét oldalon. A vendégek akciói veszélyesebbek voltak, a házigazdák főként Bailly kapus nagy védéseinek köszönhették, hogy előbb Ribéry, majd Robben lövése nyomán nem kerültek hátrányba. Aztán jött a 60. perc: Bobadilla szemfüles átadásával Reus villámként lépett ki két bajor védő között, és 12 méterről nagy gólt lőtt a bal sarokba. Louis van Gaal edző cserélt - és jól tette, mert a beküldött Klose a 73. percben mintaszerű fejessel továbbította Lahm beadását 11 méterről a jobb alsó sarokba.
A bajnoki címre csak két csapatnak van esélye, viszont a BL-selejtezőt érő harmadik helyet még négy együttes is megszerezheti. Szombaton mind a négyen nyertek, így a versenyfutás továbbra is nyílt. A Dortmund Nürnbergből hozta el a három pontot. Az argentin Barrios mesterhármasával már 18 találatnál tart az idei évadban. Utoljára Chapuisat lőtt ennyi gólt sárga-fekete mezben - még az 1991/92-es bajnokságban. A Stuttgart a kiesés ellen küzdő Bochum otthonában szerezte meg a három pontot. S győzelemmel a sváboké a tavaszi forduló legeredményesebb csapata, míg a Ruhr-vidéki klub sorozatban tizedik bajnoki mérkőzésén nem tudott nyerni.
A Bayer Leverkusen gond nélkül lépett túl a BayArenába látogató Hannoveren. A meccs hőse egy 19 éves török játékos volt: Burak Kaplan a 27. percben gólpasszt adott Kiesslingnek, aki két védő között kilépve szerzett vezetést a hazaiaknak. A 64. percben egy hannoveri szöglet után háromhúzásos, villámgyors Bayer-kontra következett, amelynek végén Kaplan ballal nagy gólt lőtt a jobb sarokba. A 88. percben megítélt jogos büntetőt Kiessling értékesítette, így már 21 találattal vezeti a góllövőlistát.
Sokáig szenvedett a Werder Bremen az esélytelen Köln ellen: a zöld-fehérek számos helyzetet dolgoztak ki, de csatáraik vagy pontatlanul céloztak, vagy Kessler kapus védett többször is bravúrral. Már-már úgy látszott, hogy gól nélkül ér véget a mérkőzés, amikor Geromel a 90. percben kézzel ért a labdához a 16-oson belül. A megítélt büntetőt Frings értékesítette, ezzel a Werder - jobb gólkülönbségének köszönhetően - őrzi harmadik helyét a táblázaton.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?