Bundesliga – Kikapott a Bayern, ikszelt a Leipzig és a Dortmund

Bundesliga – Kikapott a Bayern, ikszelt a Leipzig és a Dortmund
München/Leverkusen |

A Bayern München nagy meglepetésre saját közönsége előtt 2-1-re kikapott a Hoffenheimtől a német labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának szombati játéknapján.

A bajor sztárcsapat – mely kedden a Bajnokok Ligájában 7-2-re ütötte ki Londonban a Tottenhamet – története során először kapott ki hazai környezetben a Hoffenheimtől: eddigi 11 müncheni találkozójukon kilenc győzelem és két döntetlen volt a mérleg.

A vendégek mindkét gólját az örmény Szargisz Adamjan szerezte, a túloldalon a lengyel Robert Lewandowski volt eredményes.

Az egyaránt magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató Leipzig 1-1-es döntetlent játszott a Bayer Leverkusen vendégeként. Mindkét játékos végig pályán volt.

Szalai Ádám csapata, a Mainz idegenben győzte le 2-1-re az újonc Paderbornt. A magyar támadó a 89. percben állt be. A találkozó új Bundesliga-rekordot hozott: a mainziak sorozatban 25. büntetőjüket értékesítették a német bajnokságban, melynek történetében erre korábban egyetlen csapat sem volt képes. Az eddigi csúcstartó a Vfl Bochum volt sorozatban belőtt 24 tizenegyessel.

A Freiburg – Sallai Roland együttese – a rendes játékidő utolsó percében mentette döntetlenre a Borussia Dortmund elleni hazai találkozóját. A magyar támadó a 68. percben csereként lépett pályára.

    Bundesliga, 7. forduló:
Bayern München-TSG 1899 Hoffenheim 1-2 (0-0)
SC Freiburg-Borussia Dortmund 2-2 (0-1)
Bayer Leverkusen-RB Leipzig 1-1 (0-0)
SC Paderborn-FSV Mainz 1-2 (1-2)
    később:
Schalke 04-1. FC Köln 18.30
    pénteken játszották:
Hertha BSC-Fortuna Düsseldorf 3-1 (2-1)
    vasárnap játsszák:
Borussia Mönchengladbach-FC Augsburg 13.30
VfL Wolfsburg-Union Berlin 15.30
Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 18.00

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?